Damjanović: Predlog budžeta apsolutno čuva nivo životnog standarda

0

U toku je 57. sjednica Zakonodavnog odbora.

Ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović kazao je da je suptina završnog računa da je tokom protekle godine u jednom dijelu bilo i privremeno finansiranje, s posebnom pažnjom na to da je kroz reviziju od strane DRI završni račun dobio dvostruko negativno mišljenje.

Sa sedam glasova utvrđeno je da je Predlog zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2021. godinu u skladu s Ustavom i zakonima.

Kad je u pitanju Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2023. godinu, Damjanović kaže da su, bez obzira na sva dešavanja, uspjeli da u roku daju ovaj prijedlog.

„Bilo je prilike da kažemo osnovne karakteristike budžeta za narednu godinu. Kroz ovaj prijedlog budžeta apsolutno se čuva nivo životnog standarda, štitimo i standard građana i privredu“, istakao je Damjanović.

Martinović je kazao da sredstva opredijeljena za opštinu Kolašin i realizovanje MOSI igara nijesu dovoljna, već da treba da budu u visini od 600 hiljada eura.

„Nadam se da će se ove stvari riješiti. Nećemo kočiti i sprečavati jedan tako važan sportski događaj“, kazao je Martinović.

Pitao je i da li je opredijeljeni novac u trezoru i dali mođe od nove godine da se koristi.

Damjanović je kazao da su MOSI igre jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Crnoj Gori te da zbog toga zavređuje opredijeljena sredstva.

„Sredstva moraju da budu konsolidovana, jer ne mogu se javna sredstva trošiti budžetski, a prikupljati vanbudžetski“, istakao je Damjanović.

Kako dodaje, Kolašin je sad ključna zona razvoja.

Martinović je kazao da podržava da sve bude transparentno.

„Niko nema pravo da manipuliše sredstvima“, istakao je Martinović.

(Analitika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.