Dalić ostaje na klupi Hrvatske do 2026. godine

0

Predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Marijan Kustić i selektor seniorske reprezentacije Zlatko Dalić potpisali su ugovor o produžetku saradnje do završetka Mundijala 2026. godine koji će biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

Dalić će tako postati i selektor sa najdužim stažom. Tu titulu zasad drži Ćiro Blažević sa 2.437 dana na klupi Hrvatske.

Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i po godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i bronzane medalje, čime je postao naš najuspješniji selektor. Zato mi je posebno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvežiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imaće maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo sa njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače širom svijeta“, izjavio je predsjednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

Dalić je preuzeo Vatrene u oktobru 2017. godine, a od tada je ostvario niz impresivnih rezultata. Pritom se ističu drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine, a izborio je i završni turnir Lige nacija koji će ove godine biti održan u Holandiji, kao i osminu finala Evropskog prvenstva 2020.

Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i svima u FS Hrvatske na velikom povjerenju, kao i na podršci koju imam u radu s reprezentacijom. Mnogo sam puta istakao kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti sa hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju da nastavim sa Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U junu ćemo probati da osvojimo Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo da budemo dio spektakularnog Evropskog prvenstva u Njemačkoj – bilo bi ispunjenje sna da igramo veliko takmičenje pred desetinama hiljada naših navijača. Uživam u radu sa našim igračima i sa svojim sjajnim timom i ne mogu da zamislim ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije“, poručio je Zlatko Dalić.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.