Dačić: Srpski narod vjekovima živi u Crnoj Gori, imamo iste korijene i jedni drugima smo najbliži

Dačić: Srpski narod vjekovima živi u Crnoj Gori, imamo iste korijene i jedni drugima smo najbliži

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocijenio je danas da Srbija i Crna Gora imaju „istorijsku priliku“ za normalizaciju odnosa i ukazao kako je vrijeme da se prevaziđu problemi nastali u vrijeme režima Mila Đukanovića i njegove politike prema Srbiji.

“Stalno se narodu Crne Gore prijetilo, odnosno plašili su ih navodno nekom hegemonijom koja dolazi iz Beograda. Evo, čujete li iz Beograda neke pozive da se ukine Crna Gora, da ona promijeni svoju spoljnu politiku? Ne. Mi samo pozivamo na to da se ne vodi antisrpska kampanja i inetersuju nas samo prava Srba, našeg naroda koji živi u Crnoj Gori, koji nije došao iz mog Prokuplja ili bilo kog dijela Srbije da tamo živi, nego je tu nastao, vjekovima tu živi i čini Crnu Goru“, rekao je Dačić u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da cu Crna Gora i njen narod najbliži Srbiji, da imaju iste korijene, a da je „svako ko radi ko radi protiv saradnje sa Srbijom, radi i protiv interesa svog naroda“.

“Zato i mislim da je vrijeme, da bez obzira na heterogenost opozicije i različite izjave, da se svi potrudimo da prevaziđemo te probleme koji su nastali prije svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antispske politike“, rekao je Dačić za RTS.

Related posts

11 Comments

 1. Dule

  Milo vodi antisrpsku politiku u cg? Hajde svi da se udružimo i vodimo srpsku politiku u cg! Pa šta ti misliš da su Srbi iz cg glupi kao ti po Srbiji pa da trpe tebe i tvoje gluposti ,slušaju te i dive ti se? Miljacka, ajde prekrsti se ako umiješ? Krmačo vrći se u obor vise!!!

  5
  2
  Reply
  1. vaso

   Vi koji vrijedjati ste balije (potomci srba) arnauti plijeme sumsko kanibali a ustase sustrougarski konjusari nijeste vi srbima ni do koljena zato traktorce ustasko kopile mars u tor t'amo ti je mijestio debilu .

   3
   1
   Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *