Dačić o malverzacijama rodbine režima u Podgorici: Crnogorci, došao je kraj vaše hegemonije u Beogradu!

9

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je da je došao kraj crnogorske hegemonije u Beogradu.

On je to izjavio povodom informacije koju su objavili srpski mediji da se brat Mila Đukanovića i sin Duška Markovića dovode u vezu sa milionskim dugovima Montenegroerlajnsa prema Srbiji.

“Crnogorci su praktično okupirali značajne funkcije u Srbiji. Srbija je zainteresovana samo za mir, nikakva hegemonija nad vama nas ne interesuje, ali došao je kraj i vaše hegemonije u Beogradu”, poručio je Dačić.

Kadrovi crnogorske vlasti predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića vršljaju po Beogradu i nanose milionsku štetu Srbiji, objavili su srpski mediji.

Srpski telegraf otkriva kako je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), u kojoj Srbija ima 92 odsto vlasništva, a Crna Gora osam odsto, oštećena za oko 8.000.000 evra.

Akteri ovog skandala, u kom je sprečeno da se crnogorskoj avio-kompaniji “Montenegro erlajns” naplati ogroman dug su Lazo Maksimović i Predrag Marković. A njih dvojica su, gle čuda, Milov brat od ujaka (Maksimović) i premijerov sin (Marković).

“Dok njihova vlast maltretira srpsku crkvu i vjernike, a građane Srbije stavlja na crnu listu za prelazak granice, ovaj tandem vršlja po SMATSA i, umjesto interesa Kontrole leta, pa time i Srbije, štiti svoje rođake u Podgorici, piše Telegraf.

“Montenegro erlajns”, naime, SMATSA duguje osam miliona evra. Novac godinama odbijaju da vrate, a da im se dug naplati, uspješno opstruiraju upravo Maksimović i Marković. Oko 5.000.000 evra otpada na osnovni dug, a tu su i pripadajuće zakonske kamate, koje su, procjenjuje se, narasle na 3.000.000 ili više evra.

Knežević: Porodične grupacije dijele milione

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević navodi da ga ove informacije nimalo ne čude.

– Opšte je poznato da su “Montenegro erlajns”, uz Agenciju za vazduhoplovstvo, režimske ekspoziture, isključivo usmjerene na nepotističko zapošljavanje nesposobnih članova porodica državnih funkcionera, koji primaju enormne plate. Gubici i milionske donacije koje dobija ova kompanija od države najbolje govore o tome da se radi o potrošačkoj rupi bez dna, ali i kriminalnom poslovanju menadžmenta izabranom po režimsko porodičnim kriterijumima. Izgleda da su neke uspjeli da proguraju do SMATSA. Tako da me ne bi začudilo da je dug od osam miliona evra prema Srbiji nastao kao vid raspodjele interne dobiti među ovim interesnim porodičnim grupacijama – kaže Knežević.

Iako je po pravosnažnoj i izvršnoj presudi Privrednog suda u Podgorici iz 2017. taj dug morao biti izmiren u cjelosti, to ne da se nije desilo već je “Montenegro erlajns” za svega pet mjeseci 2019. napravio još 500.000 evra duga ka SMATSA.

9 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Da u ovo poveruješ moraš biti veća budala od dačića i kneževića zajedno, ovi dača šiftar laje ko pseto, Crnogorci gospoda ne pecaju se na ovo debelo turče

  15
  80
  1. Rovokopac komentariše

   E vla si bas traktorist

   26
   1
  2. PgCG komentariše

   Đukaj ti se voza u majbahu a ti mu za sendvič ovđe braniš guzicu…nesretniče..čim je juče došao na sastanak sa onim poltronima znaj da mu se dobro ljulja! Taman je za ono društvo gancija husovića i ostalih političkih kuravela..na čelu sa teletabisom brajovićem!

   31
   3
  3. vaso komentariše

   Nijesi ti crnogorac no ustasa milov.Sami idioti brane lopove I kriminalce .traktorce tika taka.

   29
   6
  4. Car komentariše

   Traktorist zvani prda,ka i svi njegovi milogorci.Samo zine i govna ispadaju iz usta.

   6
   1
 2. Kafanski filozof komentariše

  Traktorist, ponestaje novaca, nece biti za sendvice!.
  Ajd ti sad preko granice da pomazes onoj pijanoj plavusi, sto voli samo hrvatske cokoladice i velica ustastvo!.
  Nije jos sve uspela da unisti u Hrvatskoj, pa joj trebaju pomocnici da dovrsi posao!.
  U Crnoj Gori si dobro odradio!.
  Car je go !!!.

  18
  1
 3. Sumadinac komentariše

  Da tacno je za ove kriminalne afere po CG i ko stoji iza njih Milo i Markovic su poznati i Zapadu ali problem je sto u CG se pere ogroman novac i mnogih zapadnih kompanija i onda se sve to krije .Red je jednom da Srbija stane na rep tim CG kriminalcima koji haraju Srbijom.

  4
  1
  1. Traktorist komentariše

   Ahaha, legendo, pa ko može biti veći lopov od srbijanca

   2
   6
   1. Kafanski filozof komentariše

    Traktorist, samo Ustase mogu biti veci lopov!.
    Agrokor, Zagrebacka banka, Rade Koncar, Alpe adrija banka, Borovo, Hrvatske sume AD, Opatija, itd., itd!.
    Sve otislo na dobos, nigde novaca !!!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.