Dačić: Neka ostane ova mjera za Crnu Goru za cijelu godinu, da se malo naši opamete!

3

Odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, nema veze sa spoljnom politikom, kazao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić je rekao da to nijesu recipročne mjere na odluku Crne Gore da ne otvori granicu za Srbiju, već da bi recipročne mjere bile kada bi Srbija zabranila ulazak građana Crne Gore na svoju teritoriju.

“Što se mene tiče, nek ostane ova mjera za Crnu Goru za cijelu godinu, da se malo naši opamete. Onaj ko vas hoće, on će sigurno da otvori granice. Srećan vam put, samo ne dirajte Srbe”, rekao je Dačić televiziji Prva.

On je naveo da su za Srbiju najvažniji položaj i prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da je sada ključno pitanje da li će se dva naroda međusobno sukobljavati, ili sarađivati i “biti braća kao što su uvijek bili”.

Komentarišući najavu crnogorskog premijera Duška Markovića da će se granice Crne Gore u prvim danima juna otvoriti za više zemalja, među kojima nije Srbija, Dačić je kazao da rješavanju tog pitanja treba pristupiti racionalno, bez emocija.

“To da li će Srbija i Crna Gora da žive u jednoj državi, ili u više država potpuno je sporedno pitanje, ključno je da li će Srbi i Crnogorci da međusobno sarađuju, zanimaju nas prava srpskog naroda”, rekao je Dačić, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je “zadala” najveći udarac Srbima time što nije otvorila granicu.

Dačić je dodao da da smatra da će ove godine biti manje srpskih turista u Crnoj Gori.

3 Comments
  1. Munja komentariše

    Tačno po rasporedi, sinoć Vulin a jutros Dačić.. Providni ste više i dosadni.. Šta bi vi mlatili i pljuvali da nema CG

    3
    2
  2. Traktorist komentariše

    Nije se rodio Ko može tebe da opameti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.