Dačić najavio: SPS za dvije nedjelje bira najuže rukovodstvo

Dačić najavio: SPS za dvije nedjelje bira najuže rukovodstvo

Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će u naredne dvije nedelje biti održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti izabrano njeno najuže rukovodstvo.

U izjavi za “Politiku”, on je dodao da, međutim, još nije “prelomio” koliko će SPS imati potpredsjednika.

– O tome još treba da porazmislim. Takođe, dok ne budu izabrani, odlučiću da li će se, kao i prošlog puta, na mjestu zamjenika predsednika smjenjivati na svakih šest mjeseci. Nikakvi pritisci ne mogu da utiču na mene – rekao je Dačić, koji je 22. decembra prošle godine na kongresu stranke četvrti put izabran za predsednika SPS-a.

“Politika” navodi da je najbliži mjestu potpredsednika Ðorđe Milićević, aktuelni potpredsjednik Skupštine Srbije, kao i da se može očekivati izbor nekog kandidata sa juga zemlje.

List navodi da će potpredsjednici imati veliku odgovornost u predstojećoj izbornoj kampanji i da će svaki biti zadužen za određenu oblast.

Kako kaže Dačić, cilj socijalista je da na parlamentarnim izborima na proljeće iduće godine ostvare najbolji rezultat, odnosno da osvoje više glasova nego 2016, kada su osvojili 420.000, odnosno pola miliona.

– Očekujem da SPS na redovnim izborima ostvari bolji rezultat nego prije četiri godine. To znači da osvojimo više od 11 odsto glasova – kaže lider socijalista.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *