Dačić: Ja sam žrtva velikocrnogorske agresije!

0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se u Crnoj Gori vodi anti/srpska politika i da je Srbija žrtva velikocrnogorske agresije, što je obrazložio time da Srbi u Crnoj Gori ne mogu da dobiju nijednu rukovodeću funkciju.

– Crnogorci da se vrate u Crnu Goru, neće imati ko da rukovodi u Srbiji. Oni hoće da se školuju besplatno, da se liječe besplatno, a onda odu dolje i kažu ja sam Crnogorac. A za to vrijeme Srbi doživljavaju torturu. To više ne može – rekao je Dačić za televiziju Prva.

Odgovarajući na prozivke crnogorskog rukovodstva da “prebrojava krvna zrnca”, Dačić je upitao da li je on zabranio nekome da dolazi u Crnu Goru i istakao da su u delegaciji Ministarstva spoljnih poslova polovina Crnogorci.

– Oni broje krvna zrnca, ali to su za njih zelena krvna zrnca. Nigdje ne postoji veća podrška crnogorskom režimu nego u Beogradu. Ko osporava njihova prava. Pa sam Ðukanović zna da ima više crnogorskih direktora u Srbiji nego u Crnoj Gori – rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Ðukanović vodi takvu politiku da bi ostao na vlasti i zaključio da bi mu mnogo bolje bilo da se dogovara sa Srbima u Crnoj Gori.

Upitan kako vidi rješenje spora oko nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Dačić smatra da do njega može doći ispravkom Zakona, ali da sumnja da će do toga doći.

– Nas ne zanimaju unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali nas zanimaju Srbi. Ja imam korektne odnose sa svim crnogorskim političarima, ali da ne mijenjamo teze, besmisleno je reći da Beograd ruši nezavisnost Crne Gore – rekao je Dačić.

Dačić se upitao i šta bi bilo da je Srbija donela takav zakon po kome bi katoličke crkve ili džamije pripale Srbiji.

– Kako je to normalno. Kako je to normalno da Nikola Samardžić priča da je ugrožen. Ajde da Srbin dođe na crnogorsku televiziju i to priča – rekao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.