Dačić: Evropol cijeni naše rezultate, zahvaljujući akcijima Srbije zamrznuto 50 miliona evra imovine stečena prodajom narkotika

0

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Ivica Dačić poručio je u Šumicama, gdje je danas organizovan taktičko-tehnički zbor uprava i jedinica, da MUP kroz niz promotivnih kampanja i akcija teži da policiju što više približi našim građanima.

„U okviru Dana porodice koji se sprovode u Beogradu, ali i nezavisno od toga, širom cijele Srbije, kao što sam već najavio, Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi da imamo niz promotivnih kampanja i akcija sa ciljem da policiju što više približi građanima, odnosno da sve ono što policija radi i resurse sa kojim raspolaže, opremu, sve ono što je djeci interesantno, da bude izloženo građanima“, poručio je Dačić.

Kako je objasnio, cilj je i da se, između ostalog, prekine sa praksom u kojoj se djeca zastrašuju policijom, poručivši da su policajci dobri i da su kriminalci oni koji treba da je se plaše, prenosi Pink.

„Upravo zato me i raduje kad vidim da na svakom mjestu ima dosta ljudi. Mi imamo ovakve akcije i iz oblasti saobraćaja. Prije neki dan imali smo akciju u Novom Pazaru, gdje je takođe bio veliki broj građana i sa tim ćemo nastaviti u narednom periodu. Cilj nam je da građani imaju povjerenja u policiju, da će policija profesionalno da obavlja svoj posao u zaštiti javnog reda i mira, borbe protiv organizovanog kriminala i u okviru svih drugih ovlašćenja koja su data Ministarstvu unutrašnjih poslova“, rekao je Dačić, dodavši da policija mora profesionalno da obavlja svoj posao i isto tako poštuje građane, da bi bila cijenjena.

Govoreći o aktivnostima Uprave kriminalističke policije, Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog zvaničnog saopštenja Evropola u kojem su saopšteni izvanredni rezultati trogodišnje akcije kojom je koordinirao Evropol, sa prioritetom na borbu protiv narko-kartela.

„Akciju je sprovodila španska policija, a u udarnom timu Evropola se nalazila naša Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv droga. Javno smo dobili zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i oni su zapisali da je zahvaljujući akciji Srbije praktično zamrznuto 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika“, istakao je Dačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.