Da li glasno uzdisanje otkriva koliko je seks dobar? Evo i odgovora

0

Prema istraživanju o seksualnom ponašanju koje je sproveo tim naučnika, stenjanje tokom seksa nema veze s tim koliko je on dobar.

Autori istraživanja došli su do zaključka da je glasno uzdisanje, u stvari, želja žene da više uzbude partnera i podstaknu mu orgazam, što potvrđuje i većina istraživanja na tu temu.

U njemu su naučnici pitali žene starosti od 18 do 48 godina za detalje o njihovom stenjaju tokom seksualnog odnosa.

Otkrili su da većina žena za vreme seksa glasno uzdiše, ali ne nužno dok doživljavaju orgazam.

Umjesto toga, 66 odsto priznalo je kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 odsto žena to čini da se osjećaju više seksi i samopouzdanije, prenosi Krstarica.

– Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou prije i istovremeno s orgazmom muškarca – zaključili su naučnici.

Osim toga, dodaju da žene „ubacuju“ glasno zadovoljstvo da bi smanjile „dosadu“ u krevetu.

– Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali „bombardovani“ smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom – rekla je naučnica Kristen Mark, pa objasnila:

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije uvijek tako. Zato bi trebale „koristiti“ stenjanje i glasne uzvike samo kad je nešto dobro, a ne kad želite prikriti ono što nije, da on prije završi – zaključila je Mark.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.