Da im NATO ne zamjeri: Đukanović i Vuković obilježavaju tuđe praznike, a svojih žrtava se stide!

17

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković vole da obilježavaju praznike druge države, umjesto svoje, pa su danas položili vijence na spo­me­ni­k Va­su Bra­jo­vi­ću (Ma­vro­vu­ni­o­ti­su), uče­sni­ku Grč­kog ustan­ka 1821. godine povodom proslave 25. marta – Dana nezavisnosti Grčke.

Iako je grčki praznik sjutra, oni su baš 24. marta kada se obilježava godišnjica NATO agresije, umjesto našim žrtvama, iskoristili priliku da vijenac polože upravo Brajoviću.

Ne sporimo lik i djelo Brajovića, ali žrtve bombardovanja su danas kojih je u Crnoj Gori bilo deset su zaslužile da im Đukanovič i Vuković odaju počast. Valjda je devetnaestogodišnji vojnik Saša Stajić, prva žrtva bombardovanja zaslužio da mu predsjednik na spomenik položi vijenac.

Prethodnih godina nije bila praksa da predsjednik polaže vijence na spomenik Brajovića, uglavnom su to radili gradski funkcioneri, zbog čega je tačno promijenio praksu ne zna se.

Izgleda da predsjedniku i gradonačelniku žrtve NATO agresije nijesu bitne, ili ih se možda nakon članstva u Alijansu stide, pa su iskoristili priliku da skrenu pažnju jednog dijela javnosti polagajući vijence i veličajući prijateljstvo sa Grčkom.

Đukanović je kada su padale bombe na SR Jugoslaviju bio predsjednik Crne Gore, i bio je dio istorije koju izigravajući evropskog političara želi da zaboravi.

17 Comments
 1. Ja komentariše

  Gnjide,oni kad umru pišaće im se na grob.jebo ti taj njihov život pa da su sve pare svijeta kod njih.nijedan ih stanovnik države ne voli a i ti o malo što ih voli voli ih iz interesa.

  63
  2
 2. XXX komentariše

  Milo-Lost in Space

  31
  1
 3. Vasoje komentariše

  Bravo za gospodu
  Svi znaju da je smrdija bombardovala samu sebe
  Palili su gume u objektima kao podvalu bombardovanja

  1
  51
  1. tako stoje stvari komentariše

   Dje vidje ti gospodu ?

   Jedna mudra arapska izreka kaže : “Dragulj ne gubi vrijednost i kada u blato padne. Prašina ostaje prašina i kad se do neba digne.”

   35
  2. Ja komentariše

   VASOJE dabogda i sv Vasilije naredili pa ti i tebi i svim tvojim kuće gorele kao što je srbija sama sebi palila.horde plaćenih kriminalaca iz cg da omaćih izdajnika montenegrina slati su u srbiju da postavljaju lokatore kuće im se razorile ko i tebi,ruke im se osušile ko i tebi

   32
   1. maximus komentariše

    Vasoje, imas li mu*a da to kazes ocu one male djevojcice sto je poginula u Murino?
    SRAM TE BILO !

    26
  3. Dare komentariše

   Usta ti se poserem neo komitska !

   21
   1
  4. Prle komentariše

   Vasoje, u usta ti se popišam poltronu smdljivi!

 4. Vasoje komentariše

  Sramna propaganda srbijanski sluzbi
  Stradale u saobraćaju podvaljivali kao poginule od bombi

  1
  35
 5. Goku komentariše

  Olos

  10
 6. xxy komentariše

  Vasoje ,mozda stradale u pogodjenom autobusu i vozu prjektilom iz aviona smatras kao saobracajnu nesrecu.

  15
 7. xxy komentariše

  https://en.wikipedia.org/wiki/Vasos_Mavrovouniotis

  Srbin iz Boke Mojdez Herceg Novi .

  8
  1
  1. Crnogorac 100% komentariše

   Pa što ga Grci nijesu zvali Vaso Srbin, no Vaso Crnogorac? I ove džukele iz Borbe te pišu “učesnik u Grčkom ustanku”, a pročitajte malo ajvani jedni – nije učesnik no prvi vojskovođa i kasnije general grčke vojske. Bre i narodne pjesme o njemu imaju, ja slušao svojim ušima na Plaki, bila jedna ekipa nas 20-tak iz Crne Gore, kad su čuli to su nam naručivali, čitav restoran na noge ustao i aplaudirao. Znači – sjašite već jednom sa tim srpstvom, ođe se to ne prima.

 8. anonimni komentariše

  Ljudi, zašto trošite riječi na ovo nacističko-udbaško i policijsko-provokatorsko smeće?

 9. t-rex komentariše

  Sta vam je ljudi,Milo je zajedno sa NATO govnima odlucivao kuda ce se bombe bacati po Cori gori.Ako komiti nemaju mozga valjda mu ostali pamtimo sto je bilo.

  5
  1
 10. Veselin komentariše

  Taj velizdajnik je vecerivao sa Blerom dok su po nama bombe padale.Ponio mu je planove nase odbrane.Zato su leteli obilaznim putem preko Trebinja.

  5
  1
 11. NIKO99 komentariše

  Velika Albanija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.