Čurović: Vlada je ikebana u rukama Mila Đukanovića

2

“Demokratska partija socijalista čini sve da bi poremetila mir, da bi nekako uveli možda i vanredno stanje i tako onemogućili demokratske izbore. Apelujem da se istrpi do izbora. Ovo su njihovi poslednji trzaji i to će sve proći jednog dana. A taj dan je 14. mart“, komentariše stanje uoči lokalnih izbora u Nikšiću gost Nacionalne IN4S televizije Željko Čurović, predsjednik Saveza Srba iz Crne Gore.

On je u emisiji „Srpski sv(ij)et“ govorio o stanju prije i nakon izbora 30. avgusta, i izrazio žaljenje zašto se neke stvari nijesu promijenile ni do danas:

“Crna Gora je zemlja čuda, tu se svašta dešava. Nije problem da li je neko Srbin, Crnogorac, Albanac – već to što žele da ubijede javnost da su Srbi neprijatelji Crne Gore. Ne vidim tu ni mikron istine“.

Predsjednik Saveza Srba iz Crne Gore je kritikovao vlast u kojoj ne vladaju oni koji su pobijedili, i sumnja da je onaj ko rukovodi zapravo prevara izborne volje:

“Najavili su ekspertsku vlast bez političara. Ja ne ulazim u ekspertizu Dritana Abazovića, ali on je političar“. U nastavku je analizirao i njegove saradnike, njegovu moć i uticaj, ali i uticaj na njega.

Ko će preuzeti poslove narkotika, cigareta i slično?

Velike su cifre u pitanju, nije im u interesu da se svađaju“, kaže Željko Čurović, i u tom kontekstu pominje Đukanovića, Mićunovića,braću Ivanović, Rakčevića, Lazovića, Velju – Nevolju, klanove po Srbiji i Crnoj Gori; ali i časne ljude u politici, sudstvu i policiji kojima treba podrška da bi se obračunali sa problemima koji datiraju još iz devedesetih godina.

O promjenljivoj ulozi Krivokapića, i ostalim članovima Vlade:

„Vlada je ikebana u rukama Mila Đukanovića. A građani nas nisu glasali za tu ulogu“.

Vjeruje da je Nikšić prekretnica, da lokalni izbori imaju karakter referendumskih i favorizuje velike liste na izborima, govori o teškom stanju u srpskom narodu u Crnoj Gori:

„Iako su ispunili sve zakonske norme – Srbi, izbjegli sa Kosova i Metohije i iz Albanije, njih oko 40.000 u Crnoj Gori nemaju pravo glasa, niti državljanstvo, samo zato jer su Srbi. Sve se obrušilo na njih. Nažalost, i EU je to samo posmatrala, jer joj je odgovaralo i priznanje Kosova* i ulazak u NATO, pa i otimanje crkvene imovine. Albanacima su data dokumenta na osnovu kojih imaju pravo glasa čak i kada ne žive u Crnoj Gori. Nemam ja ništa protiv njih, samo tražim da imamo ista prava“.

„To je nasledstvo DPS- a koji im je sve odobravao. Sva građanska prava treba dati, ali ne može albanska zastava na javnoj ustanovi! Gdje je država da to spriječi? A trobojka, sa kojom je sahranjen kraljevski par, koja nije zastava druge države, ona smeta“, komentariše predsjednik Saveza nedavna dešavanja u Tuzima i na Cetinju.

On je otkrio u razgovoru sa Gordanom Janićijević da radi na knjizi, odnosno epu o srpskom seljaku Branimiru, koji je vječno u zatvoru i s vremena na vrijeme ga posjeti unuk kroz razne epohe srpske istorije; ali i da je njegovo djelo „Perun“ u završnoj fazi pred štampu. „Perun“ je posvećen srpskoj legendi, guslaru koji je pjevao uz gusle Tesli i Pupinu – Perunu Perunoviću, koji je sabirao srpske dobrovoljce u Americi i doveo čak njih 10.000, koji su se borili u Velikom ratu.

(In4s)

2 Comments
  1. Niki komentariše

    Kupi malo goveda da drzis batali se politike

  2. MIKI komentariše

    Curovic je apsolutno u pravu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.