Crvenkape iz Cuca

6

Piše: Nenad Knežević

Kažu mi neki naivni prijatelji: “Dobar je premijer Zdravko. To što čini neke sramne i promašene poteze nije zato što on to tako hoće već zato što on tako mora, radi opšteg dobra”.

Mojim naivnim prijateljima odgovorio sam sa par kontra pitanja:

“Da li sramni potezi koji najdublje vrijeđaju duh hrišćanskih Litija i čitav jedan narod (srpski narod), ikada mogu biti dobri?

Da li je, na primer, Gospod Isus Hristos nekada činio sramne poteze da bi činio dobro ljudima?

Naravno da nije jer je to bogohulno i pomisliti.

Da li je, na primjer, sveti Vasilije Ostroški nekada činio sramne poteze da bi delao dobro Bogu i narodu?

Svakako ne. U hrišćanstvu, a premijer Zdravko pokušava da se prikaže dobrim hrišćaninom, ne važi pravilo da cilj opravdava sredstvo. To važi u kvazihrišćanstvu, varvarstvu i nesojluku.

Zapitaće se neko koji je uopšte cilj premijera Zdravka Krivokapića?

Demontaža mafijaškog sistema DPS-a?

Nešto mu to namjerno kilavo ide, velikim dijelom njegovom ličnom zaštitom DPS kadrova na svim nivoima. Veoma je brz premijer Zdravko na mig ambasada a izrazito spor na volju naroda sa Svetih Litija. Pored toga on još hoće i da se hvali da je demokrata?!

U najmanju ruku čudno za jednog hrišćanina i eksperta koji zna šta je demokratija a šta kriptokratija.

Zatim produžih razgovor sa mojim naivnim prijateljima kroz još par pitanja. Nije li lično premijer Krivokapić prvo slao poruke podrške ministru pravde g. Leposaviću, u vezi izjave o Srebrnici, a potom, posle samo jednog miga stranih ambasada on navrat nanos organizovao sjednicu Vlade Crne Gore da se hitno predloži smjena čestitog i vrlo obrazovanog Srbina dr. Vladimira Leposavića?

Nažalost jeste. Gledajući pomalo histerični, neljudski i sramni napad na ministra Leposavića koji je uslijedio posle nesojske odluke premijera da predloži njegovu smjenu, svaki iole zreo čovjek vidjeće po samim paničnom gestikulacijama g. Krivokapića da taj čovjek nešto debelo laže i skriva. Ili, što je još i gore, da premijer Crne Gore nije stabilna ličnost. Da mu uopšte nije dobro.

Ali moji prijatelji nastavili su svoju naivnu priču: “Nije on takav, nego mora”. Hmmmm …

Svako može razumjeti da političari nekada trebaju činiti i neke kompromise. Sve je to normalno. Svako u pojedinim ali nikako ne u svim potezima, može razumjeti i premijera Krivokapića.

Ali kako normalan čovjek može razumjeti i opravdati i sramne pohvale koje je nedavno premijer Zdravko uputio pioniru ustaštva u Crnoj Gori Slavku Peroviću i njegovom Liberalnom Savezu Crne Gore?

Koja to usta mogu tako lagano izgovoriti pohvale za jednog okorelog srbofoba i neofašistu čije su pristalice kamenicama napadale Cetinjski Manastir i Sveto Pričešće?

Čiji su članovi godinama fizički i duhovno ugrožavali i elementarnu bezbjednost sveštenstva, monaštva i vjernika SPC u Crnoj Gori, posebno na Cetinju.

Nije dragi moji prijatelji Milo Đukanović porodio Slavka Perovića već je Slavko Perović dao ideološku ustašoidnu mantru Milu Đukanoviću. I šta sad?

Zar da posle svega, posle svih Litija i protesta naroda Crne Gore, premijer Zdravko iste te cetinjske ustaše sramno naziva “čestitim ljudima”.

Tako nešto niti jedan stabilan i čestit čovjek ne bi mogao izgovoriti a potom očekivati i tražiti da se poštuje kao dobar hrišćanin.

U toj iščašenoj i sumanutoj ideji premijera Krivokapića ima mnogo toga jako zabrinjavajućeg i puno materijala i za neka druga istraživanja.

Šta tek reći o Zdravkovom čestitanju dana “državnosti” takozvanoj državi Kosovo?

Koji iole mudar i čestiti čovjek, pa makar taj čovek bio i 200 posto Crnogorac, kako se bezumno hvali “građanista” premijer Zdravko, može tako nešto učiniti posle svih onih veličanstvenih Litija širom Crne Gore gdje su se vijorile stotine srpskih zastava i gdje se iz grla i srdaca stotina hiljada ljudi orilo – Kosovo je Srbija!

Pljuvati na taj način u lice Svetim Litijama, usnulom blaženoupokijenom mitropolitu Amfilohiju i čestitom narodu Crne Gore, a potom još očekivati razumijevanje i punu podršku od istog tog naroda kome se neprestano pljuje u lice, može samo jako drzak, nesiguran i nestabilan čovek.

Šta tek reći o Zdravkovim hvalospjevima NATO paktu ili o njegovoj odluci da se produži zabrana dolaska u Podgoricu ambasadoru Srbije g. Vladimiru Božoviću?

Ili produženja sankcija Rusiji i tjeranje inata Vladimiru Putinu?

Ili nečasnim napadima na predsjednika Srbije g. Aleksandra Vučića?

Ili prijetnjama ministarki i čestitoj Srpkinji (zar su Zdravku samo Srbi na tapetu) Vesni Bratić, da je ona sledeća na redu za smjenu itd …

Kakav haos jednog eksperta i kakav duhovni brodolom jednog hrišćanina!

Ne cvetaju ruže premijeru Zdravku ni po pitanju ekonomije. Stanje je alarmantno po svim osnovama. Javni dug je prešao 110 procenata, budžet još uvek nije donijet niti usvojen iako su svi zakonski rokovi prošli, zaduživanje države se radi u kuloarima druge familije, mafija hara Crnom Gorom. Nažalost skoro sve čega se dotakao premijer Zdravko je na izdisaju ili u velikoj krizi.

U međuvremenu smo doznali da je premijer Zdravko bio jedan od osnivača Monitora, najustašnijeg i srbofobnog nedeljnika u Crnoj Gori. Pa doznadosmo i to da se sam premijer Zdravko hvalio da je on godinama glasao za DPS mafijaša don Mila Đukanovića.

I šta sad?

Zabiti prste u uši, nakriviti krivu kapu, ugasiti mozak i iz sveg glasa zapjevati hvalospjevne guslarske pjesme premijeru Zdravku?

Svakako ne. Nakon svega je i maloj djeci jasno da premijer Krivokapić uopšte nije nikakva bezazlena hrišćanska Crvenkapa koja sakuplja cvijeće u pletenoj kotarici. Sada se jasno može vidjeti da se ovde radi o ubačenom kukavičijem jajetu i SPC-i i Crnoj Gori.

O brižljivo odabranom Trojancu koji je prošle godine vješto podmetnut na čelo pobjedničke narodne liste od strane samo jednog čovjeka – rektora Cetinjske Bogoslovije prote Gojka Perovića.

Kako je to moguće?

Vrlo lako jer je jedini čovjek koji je u vrhu Mitropolije dobro i godinama znao Zdravka Krivokapića bio samo otac Gojko i niko više.

I riječi i djela se obojici podudaraju.

Sve što priča i dela premijer Zdravko kao da priča i dela prota Gojko.

Od crnogorčenja skoro svega i svačega, preko pohvala čak i ustašoidnih Cetinjana zajedno sa Slavkom Perovićem, do ukidanja pominjanja srpstva u skoro svim oblastima javnog života. Pa sve preko privatne biznis agende ispod vidokruga javnosti koju obojica bezuspješno kriju.

Druga familija cuckog klana Perovića u Crnoj Gori je čini se na vrhuncu moći.

Sve im cveta i cvrkuće. Ali upravo tu im je i brzi kraj. Osionist uvijek dolazi pred propast a osionost cuckog klana je vidljiva golim okom. Zato im je propast neminovna jer su namjere cuckog klana svima postale jasne.

Providna, ultracrnogorska i antisrpska interesna klapa iz Cuca neće još dugo vrijeđati najdublja osjećanja naroda koji ih je silom istorijskih prilika i lukavim podmetačinama dijela sveštenstva sa Cetinja, doveo na vlast. I “kasica prasica” je sve praznija a montenegrinski novouhljebi gladni novih bogaćenja i podvala.

Vrijeme im neumitno curi.

Znaju to i oni sami.

Zato su i nervozni.

Izvor: “Vidovdan”

6 Comments
 1. Bokelj komentariše

  Za čistu desetku!!!

  35
  6
 2. Stara Crna Gora komentariše

  Ja sam iz Cuca, najveći dio ovog teksta je istina, nažalost. Nije samo ovaj dio koji se odnosi na drugu vamelju, nijesu oni Perovići iz Cuca. I mene je Zdravko razočarao. Zaboravio je gospodin Knežević da doda još jednu Crvenu kapu, Ranka, zvanog “Pometina” i Milutina Simovića, “Gulaša”… Na našu nesreću i žalost, svi su oni iz Cuca, a još u Cucama ima kuća do kojih nije dovedena električna struja, da ne pričam u kakvom su stanju seoski putevi, vodu i da ne pominjem…
  Obrukaše Cuce zadovijek…

  28
  2
 3. Pantelija komentariše

  Zdravko Juda – “Spavač”!

  26
  2
 4. Sd boka komentariše

  Odlicno napisano. Sto se radi od autosovinista i ustasa svih vrsta. Malo su se preracunali. Golgota i vaskrs Srbije i Crne Gore i srpskog naroda

  24
  2
 5. branislav komentariše

  Tačno,Zdravko je kukavičije jaje koje je podmetnuto uglavnom DF u.U februaru su trebali biti usvojeni tužilački zakoni.Odustaše URA,demokrate i SNP i zakočiše borbu protiv endemske korupcije i kriminala.TRI MJESECA SE TAPKA U MJESTU.KO osta u toj borbi obećanoj glasačima?Samo DF je dosledan obećanjima te dragi glasači pazite koga birate na bilo kojim izborima.

 6. Томо Млађенов komentariše

  Ovo je zlo nista manje od onog prethodnog. Onog bivseg je covjek mogao “procitati” pa nije mogao iznenaditi a ovo je “guja u nedrima”, potrcko ambasada i zastupnik svega osim interesa sopstvenog naroda. I veoma bezobrazan!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.