Crveni luk sa crnom strijelom rani vrh opjevanog Lovćena

7

Piše: Ilija R. Miljanić

Želju Lovćenskog Tajnovidca, sruši povampireni um titoista i tako unesoše proklestvo do dana danas.Luk i strijela u paganskom dvorištu uništavaju mladost a mramori srušene Kapele bdiju za ispunjenje Božije vjere, koju srusiše komunistički kleptomani i neimari pasijih grobova.Nadalje, brozovići su srušili i zavjet Svetog Petra Cetinjskog prema braći Rusima i stvorili nesnosnu mržnju prema krvnoj braći Srbima i zarili krvavi nož u srce Kosovskog Zavjeta.Veličaju neki čobanski Tuđimilski boj bez boja a sve da izmjeste nacionalnu svijest Crnogoraca prije „nove ere“?Nažalost SANU je delvalvirala odmah nakon 1914 god. i do dana danas je pod snažnim uticajem zapadnog mraka sa Vatikanskom palicom. Akademske zajednice Crne Gore i Makedonije odmah nakon Drugog Svjetskog rata pripremale građu za bježanje iz Jugoslavije pod izgovorom velikosrpskog nacionalizma.Sva nauka navedenih akademija počinje početkom 19.vijeka i usudili se kvazi istoričari poput plagijatorke, Đurđice Petrović da se isprsi da čuveno bratstvo Kosače proglasi vlasima i to pronašla u Srednjovjekovnoj istoriji Crne Gore iz 1999.g? Primjera radi, Šćepan(Stijepan) Kosača je osnovao grad Herceg Novi i sada se slavi 640 god,njegovog postojanja. Odmah se jave pirati-istoričari da zatamne stvarnost vremena i nemilosrdno im pomažu udbaši iz SANU, a pretežno su  porijeklom sa prostora Crne Gore ili Crvene Hrvatske.Usudiše se moderni kvazi istoričari i novinari( Prof.Đurđica Petrović,Mihailo Dinić,Goran Komar-nov,Miha i Niko Kuveljić-ustaše,akd. SANU Branislav Đurđev)  novograđanskog odijela da proglase sve srpsko Vlasima, i ko zna koga do Sjevernog pola. Uzeli plagijate iz turskog narodnog kazana. Ustaj Novače Kilibarda sa svitom montenegrijskih  „zelenih istorika“ i na čirgiličnom krasnopisu udri po plagijatorima i skrnaviteljima istoriografije na našim Staro-hercegovačkim prostorima. Na kraju su došli do otkrića,da je Srpska nacionalnost u Crnoj Gori i Hercegovini je izmišljena u drugoj ćetvrtini 19.vijeka.Šta reći nego: Bravo udbaški komunistički falsifikatori.Pitamo se zašto se ne osvijeste posrnuli istoričari i recimo pozovu se na akademika ovih dana počivšeg Kaplana Burovića, koji je okapao u Albanske i Titove zatvore zbog pisanja istine.Ističe da za vrijeme Cara Dušana na Kosovu nije bilo ni jedan odsto Albanaca , svi su bili Srbi? Pitamo modernu a sada posrnulu Evropu i SAD? Ko je koga protjerao sa vjekovnih ognjišta?Po ovom velikom naučniku svjetskog formata,Turci su islamizirali Albance, da nijesu svi bi danas bili Srbi.Pomenimo i Novo-pravoslavnu crkvu Ukrajine od 2019, koja uz pomoć Američke ispostave sa indoktrinacijom u Vaseljeni otpoče hrangu na Rusku i Srpsku crkvu sa strašnim uvredama. Njihov arhimadrid Anastasianadis napade i blaženopočivšega Amfolohija Radovića zbog različitog sagledavanja prije- konstantinovskog doba  i  zastupanja sve Moskovske patrijaršije.

U okvirima jednog vremena, postoji linearno i vrijeme sudbinskog trenutka.Linerarno vrijeme- komunizma  dovelo nas je do sudbonosnog trenutka i narod prisiljen da  traži glas proroka ili sveca.Nažalost prorok, premijer Krivokapić  sa „Apstolima“ uli nadu a zadobismo lažnog „Nenada“ koji skliza u jarak živoga blata.Obuze ga strah i drhtavica ne pomagoše ni savjeti zapadnih ambasada ,  već razdrobi apostole u paran parčat.Zapravo nije shvatio da se je kapitalizam razvio iz zelenaštva.Tradicionalno društvo se oslanja na idologiju iz života sa sela.Mnogi vladari to ne uoče i srljaju u poslušnost sa bosim nogama po modernom nailonu? Kralj Nikola vladao blizu šest decenija i na kraju pobježe sa zlatnicima preko „Sinjega mora“ a narod osta u zagrljaju okupatoru-Austrougarima.Nažalost ostavi sjeme razdora gdje se određena grupa obožavaoca pretvori u zelenaše koji će kasnije sa komunistima uspjeti da poprave stanje sa Savićem Markovićem Štedimlijom i Sekulom Drljevićem do NDH obrisa sa Antom Pavelićem i nadalje do utopije sa Fašističkom Italijom sa Musolinijem i  veličanjem Hitlera.

Đukanovićeva kasaba nema kraja, već odavno priprema zlu namjeru i pakost u zajednici sa: Raškom Konjevićem, Rankom Krivokapićem i čudno-nasmijanom Draginjom Vuksanović.

Cetinjem i diljem Montenegra hara brato mržnja koja nakon referenduma od 2006 god. nema uzmaha ni granica.Čitava zloba podpomognuta zapadnim NVO organizacijama koje šire blagostanje za puzavce i građanske miješane sterlete raznih prednjih i zadnjih oblina sa vrckanjima dolje gore.

Ustaj i nedaj majko Srbijo, paradu srama i stida, i ugledajte se na nebesku Rusiju koja stvara planetarno blagostanje.Pokažite posrnulom svijetu neprolaznost stamenog srpskog inata i čvrstog roda kao i uvijek prije i poslije Kosova.

Nakon pada režima Montenegra, otrgle su se kontroli grupacije koje su imale razne privilegije u klerofašističkom DPSu.Nesumnjivo se sumja, da nakon predstave takozvanih komita, u vezi ustoličenja Mitropolita Joanikija,da su ostale razne nadojene  grupe sa oružjem i  da niko nije od državnih institucija iskontrolisao pripremu  tadašnjeg Državnog udra, već se sve brzo zataškalo.G-din premijer Abazović još ne sanja u šta se sve  upustio, šta ga sve čeka i treba da uradi u narednom periodu.Vidi se da se polagano  odmotava hobotničko klupko stravetnila, a tek slijedi užareno jezgro Režima, koje je stvarano trideset godina. Određene policijske strukture tek započele neke aktivnosti ali za sada  netaknuti stvarni centri moći Đukanovićevog režima. Ovih dana na Cetinju tragedija mladosti, a prisjetimo se koliko je glava smaknuto za trideset godina vladavine unipolarnog nepotizma  u Montenegru?Pitamo posrnuli narod: Da li zaista želi da živi u sluđenoj Državi i da podržava veliki broj okorelih mafijaša koji još slobodno šetkaju i do Biograda na vodi? Privatni sektor još u potpunosti u rukama DPS režima ,porijeklo imovine niko i ne pominje a otimačina preduzeća u povoju.Centralna banka u rukama takođe DPS kadra a i u državnim organima masovno dominiraju.Ima i lažnog pregrupisavanja sa nadom povratka za njih zlatnog zelenaškog vremena-nevremena?Gospodar Đukanović će zasigurno naprasno zbrisati u pogodnom trenutku a uže DPS tetke će roniti suze dva sata?Blago je poodavno odnešeno u tajne odaje i  bajune zapadnog poklopca kao nagrda za Evroatlanske integracije,multietičnost i multineviđelicu?

Veliku šansu da zasvijetli narodna sloboda propuštena kod prve Vlade nejakog Krivokapića, i propustio priliku da DPS iskida  na trzline zaborava.Istrčao se  za zapadnim „Eskobarima“ ni amanet Nebeskog Mitropolita Amfilohija ga nije osnažio već posrnuo i sklizao niz Kamen Goru. Od Narodne pobjedničke  velike koalicije dobio sve ali ga depeečad  prepoznala i survala uz pomoć takođe istrzane grupacije koja nije ni mogla u takvom sastavu da odgovori vremenu i  mora ubrzo  na popravna reformisanja.

Gospodar ovih dana ne uzmiče ,već prijeti Srbima u Crnoj Gori, hrvatskom olujom i da treba da se opamete, poslednji slogan istican pred 30 avgust 2020.g. Narodne litije su ipak spriječile krvavi naum Gospodra gladi u Montenegru.Poručujemo Đukanoviću, neće moći oluja, neda Vladimir Putin,najplemenitija ličnost današnje planete zemlje. Nadamo se, da će te uskoro pobjeći i ostaviti planirano  ludilo bez granica na vječne poštapalice: Raška, Ranka i uzavrelu Draginju ali sa malenom snagom. Nakon teških tragedija na Cetinju i uzurpacija oko Cetinja,treba konačno pomoći narodu da  živi spokojno i da se bori za egzistenciju u ovim teškim vremenima.

Najdublje evokacije i analize prošlosti teže da nas povežu sa kontradiktornim težnjama prošlosti i da nas čine uvek svjesnim kontradikcija inherentnih arogantnom pokušaju da razumijemo nešto što je radikalno drugačije od nas samih. U tom smislu,svako pisanje istorije nije samo komparativna istorija, već čak

paradoksalna istorija.

Narode ovih dana se reformiše ili pak bira nova Vlada, pobjednici  od 30 avgusta sve nedoumice na stranu i otvorite  pobjednički duh velike Narodne koalicije koja treba da  sabere  braću  a suze da im se grle. Zaista 30.avgusta Montenegro je preobraženo u konačno Uspravnu i Oboženu Crnu Goru. Litijsku moć,uz Nebesku liturgiju predvodili:Sveti Sava,Sveti Vsilije Ostroški, Sveti Petar Cetinjski,Lovćenski Tajnovidac-Vladika i pjesnik, Mitropolit Amfilohije, vladika Joanikije i drugi bastaduri velikog vremena.

Ako pokleknemo sada, uzalud smo se rađali a  odbjegle pobjedničke vođe, Velike Narodne koalicije  bi čekala  paganska groznica i bili bi  izrodi u ruglu vremena.

Amin Bože daj i okrijepi Crnu Goru od zlih duhova i naraštaja posrnulog uma  i razuma!!!

7 Comments
 1. Drška od stomaka komentariše

  Bravo Ilija.
  A Zdravko je obična tranja.
  Moze se potpisivati sa Tranja, T veliko

  1. Ana komentariše

   Da li je moguce da se ovako nesto objavi ?

 2. Никшићанка komentariše

  Kuku, šta je ovo?

  1. Кнез Васојевић komentariše

   Kod nas ima jedna izreka: „kuka ti oči izvadila“

   1. Stoja komentariše

    Bravo “kneze” … Vala si se opostenio prema jednoj ženi .Bravo!

 3. NIKO99 komentariše

  Cilj kojeg su imali Njemački Katolički Klerici kada su srušili Kpaelu 1916 godine, zatiranje ideje o oslobađanju i ujedinjenju Srpskog i Slovenskog naroda na Balkanu kojeg je predvodio Njegoš, ostvarili su Katolički KleroKomunisti. Interesantno je kako su baš na Cetinju izgradili AntiCetinje. Kako su uspjeli prevariti i preobraziti neuki narod i zadojiti ga mržnjom prema sopstvenom porjeklu i svojoj Srpskoj Polabskoj kulturi i svojoj matici Crkvi. Stvorilo se endemsko neznanje u kojem čak i najviši predstavnici našeg naroda učestvuju. Mogu misliti kako su danas negdje u Njemačkoj neki tamo nervozni jer se ti njihovi planovi sa teškom mukom sada ruše. Pokušali su da nam obrišu pamćenje ali se mi budimo baš kao poslije neke jake narkoze. Ustaje iz kome mozga naš narod. Postaje svjestan istine.

 4. Станко komentariše

  Bože jedan. Ovo je funkcionalna nepismenost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.