“Crnom Gorom već godinama vlada tajna organizacija, koja ne izlazi na izbore i nema nikakav demokratski legitimitet“

7

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da napadi na njega ne prestaju od 2000. godine kada je, kako tvrdi, prvi put ukazao na pojavne oblike organizacije “koja je nastajala na dugodišnjem švercu cigareta i korupciji u carini, policiji, DB i Vladi koji su ovakve kriminalne aktivnosti same države opravdavali takozvanim “višim interesima”.

On navodi da Crnom Gorom već godinama vlada tajna organizacija, koja ne izlazi na izbore i nema nikakav demokratski legitimitet.

“Neprijatelji te organizacije su svi koji se bore za normalnu državu zasnovanu na demokratiji i vladavini prava. Ona godinama vodi nikad objavljeni rat protiv crnogorskog društva sa osnovnim ciljem da zadrži stalnu atmosferu podjela i nestabilnosti izmišljajući nepostojeće prijetnje državi. Ova opasna tajna organizacija, na čijem čelu je bord sastavljen od nekoliko vladara naših sudbina, samog vrha režima, korumpiranh djelova službi, struktura organizovanog kriminala. Organizacija ima svoju vojsku plaćenika, banke, kompanije, medije, NVO, policajce, tužioce, sudije, diplomate i lobiste”, dodaje Medojević.

Prema njegovim riječima, neprijatelji ove tajne organizacije su svi oni koji se bore za normalnu državu zasnovanu na demokratiji i vladavini prava i koji uporno godinama govore, pišu i politički i javno djeluju u pravcu oslobađanja države i društva od smrtonosnog zagrljaja ove hobotnice.

“U suštini, tada se u državnom i društvenom organizmu počeo stvarati monstrum (sličan onom iz kultnog filma “Osmi putnik Allien”) koji je počeo da se hrani tako što je jeo samo tkivo domaćina tj. države Crne Gore. Kako je rastao i jačao “osmi putnik” tako je slabio i gasio se domaćin – država Crna Gora.

Pokret za promjene i ja smo politički veoma opasan protivnik Organizacije. Imamo čistu prošlost, ruke nam nijesu uprljanje krvlju 90-ih, uvijek smo bili na strani pravde i istine i branili slabije, imamo odlične međjunarodne konkakte, naš osnivački projekat pomirenja sa crnogorskim Srbima je 2009. godine postao i politička realnost i formirano je nepohodno povjerenje između PzP i Nove, što je rezultiralo formiranjem Demokratskog Fronta i golim okom vidljivih pozitivnih promjena u opoziciji”, naveo je Medojević.

Dodao je da oni zajedno raskrinkavaju transnacionalne narko kartele i njihove veze sa režimom.

“Promovišemo opšti društveni dogovor o Novoj Crnoj Gori i ne odustajemo. Svoj javni angažman, još od borbe protiv rata i fašizma 90-ih, pa do surostavljanja mafiji danas, uvijek sam doživljavao kao svoju patriotsku obavezu i moj doprinos sigurnoj budućnosti naše djece. Fašizam 90-ih i mafijizam danas imaju isti korijen u bolesnoj ideji da grupa moćnika kontroliše cjelokupno društvo putem ideologije ili straha”, poručuje Medojević.

Na krau je ocijenio da svoju borbu protiv mafijizma i organizacije vodi iz straha za budućnost djece i naših porodica.

“I naše Crne Gore. Nema pobjede bez hrabrosti i spremnosti na žrtvu. Pobjeda je samo pitanje trenutka kada nas koji smo spremni na borbu bude dovoljno. Sve nas je više i trenutak pobjede se bliži. Samo hrabro”, zaključuje Medojević.

7 Comments
 1. Gornji Morinj komentariše

  Imaš li ti koji materijalni dokaz za tvrdnje ili ti je ovo svenario za film.

  4
  34
  1. Stevan Tod komentariše

   Polako Polako. Cekad da se docepimo vlast, policije, tuzilastva, sud.

   19
   1
  2. Кнез Васојевић komentariše

   Имаш ли ти грам мозга

  3. Bauk komentariše

   Dokaz? A, đe živiš ti nesrećniče, pa ti trebaju dokazi?

 2. Vaso. komentariše

  Iz dana u dan medo je sve veci i veci politicka konjusina?

  2
  18
  1. Anonimni komentariše

   Jes, iz dana u dan politički jaše kobilu koja te oždrebila.

   16
 3. To je to komentariše

  Au što se prepa kukavac, pa halucinira.. Prozori jadan, osvojio si vlast ili samo prdnjaviš…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.