Crnogorski kadeti zarpijetili u finišu, ali nisu mogli do iznenađenja nad Italijom

0

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da napravi iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji, pošto je u osmini finala poražena od Italije sa 72:78.

„Crveni” će u razigravanju od 9. do 16. mesta, na putu ka ostvarenju primarnog cilja, a to je opstanak u diviziji A, igrati protiv Hrvatske u srijedu od 14.15 sati.

Izabranici Rajka Krivokapića su dobro otvorili meč, poveli 7:0, ali su nakon toga dozvolili „azurima” da sa 11 vezanih poena preokrenu i preuzmu konce utakmice u svoje ruke.

Crnogorci su bili na velikih minus 21 (35:56) u 26. minutu, ali se nisu predavali. Sa 11 vezanih poena „crveni” su do kraja treće četvrtine prepolovili zaostatak, dok su serijom 11:2 zaprijetili na minut i 12 do kraja (71:74). Međutim, za potpuni preokret nisu imali snage.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Andrija Jošović i David Mirković sa po 23, odnosno Marko Radunović sa 11 poena. Prevagu na tasu Italije, donijeli su Dame Sar sa 24, Stefano Trućeti sa 17 i Leonardo Velasin sa 11 poena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.