Crnogorska obala sa 600 kupališta, 40 sa plavom zastavicom

0

Naredne ljetnje turitičke sezone u Crnoj Gori biće u ponudi 600 kupališta, različite kategorije, po kojima je naša obala posebna.

Raskošne plaže, hoteli, javna kupališta posebne namjene, bazeni, samo je dio ponude, rekla je na Beograskom sajmu turizma predstavnica Morskog dobra Bojana Tešević.

“Najbrojnija će biti javna kupališta koja nude najraznovrsniji izbor kao što su porodična kupališta na kojima se možete opustiti i provesti divan boravak na našim plažama. Za ljubitelje nešto aktivnijeg odmora imamo sportsko rekreativna kupališta, kupališta za ronioce. Ono što u posljednjim godinama sve više privlači kako mlađu tako i stariju populaciju su kajterska kupališta. Takođe, crnogorsku obalu krasi nekolicina izuzetno malih ušuškanih plaža koje predstavljaju idealno mjesto za organizaciju nekih intimnijih događaja kao što su vjeridbe i vjenčanja”, rekla je Tešević.

Na crnogorskom primorju, od Ulcinja do Herceg Novog nalaze se kupališta visoke kategorije.

“Imamo 40 plaža i jednu marinu koje su nosioci ekskluzivnog ekološkog obilježja i to nam predstavlja, kako svojevrsno priznanje JP Morsko dobro u postizanju međunarodnog standarda u organizaciji kupališta, to pokazuje da se Crna Gora kvalitetom svoje ponude pozicionira na globalnoj mapi turističkih destinacija”, kazala je Tešević.

Zahvaljujući ovakvoj ponudi i uspješnoj prezentaciji tokom tri dana 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, predstavnici Morskog dobra se nadaju dobroj posjećenosti sa tržišta Srbije tokom predstojeće ljetne sezone.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.