“Crno na bijelo”: Nikšićani 14. marta da nesrećnu politiku DPS-a pošalju u prošlost

2

Pred Nikšićanama u nedjelju je lak izbor jer biraju da li će grad i dalje voditi ona politika koja je od njega napravila pustoš, građane bez perspektive sa jednim jedinim izlazom a on je da se grad napusti i egzistencija potraži negdje drugdje, kazali su danas iz liste „Crno na bijelo“.

Kažu da je smiješno da ti isti ljudi sada obećavaju 2000 radnih mjesta i traže povjerenje za još jedan mandat.

Oni navode da su statistički podaci pokazatelj koja nesreća se dogodila gradu pod Trebjesom u toku višedecenijskog vladanja DPS-a.

„U Nikšiću živi oko 16700 penzionera, 4000 građana koji koriste neki vid socijalne pomoći. U Nikšiću je oko 5000 penzionera više nego što ima zaposlenih, ima ukupno oko 12000 zaposlenih od čega samo oko 1000 u proizvodnji“, ističu iz liste „Crno na bijelo“.

Navode i da je u Nikšiću 1981. godine bilo više stanovnika nego danas.

„Svake godine od 2015. Nikšić bilježi negativan prirodni priraštaj. U Nikšiću je zaposleno tek 16% stanovništva, odnosno svaki 6 građanin. Van državnih preduzeća, u nikšićkoj privredi radi manje od 10% stanovnika. Ne računajući trgovine u Nikšićkoj privredi radi manje od 5% stanovnika“, ukazuju oni.

Oni ocjenjuju da je alarmantno da u Nikšiću od radno sposobnog stanovništva starosti od 18-65 godina radi tek 28% dok je u Evropskoj uniji taj procenat 73%.

„Da bi penzioni, zdravstveni i socijalni fondovi mogli da funkcionišu na osnovu uplaćenih doprinosa, potrebno je da broj zaposlenih bude 3 puta veći od broja korisnika ovih fondova. U Nikšiću je broj radnika dva puta manji od broja korisnika ovih fondova“, ističu u listi „Crno na bijelo“.

Kažu da je najmanje što mogu da urade Nikšićani da ovakvu politiku 14. marta isprate u prošlost i da se okrenu politici koja nudi konkretna rješenja za izlazak iz nagomilanih problema – politici liste „Crno na bijelo“.

2 Comments
 1. Kontra revolicija komentariše

  Crno na bjelo !.
  Vi ste kao bolji ?.
  Baš kao DPS “gradjanski” ?.
  Mozda ste mladji, al bolji ???.

 2. Milan komentariše

  Koncern Vijesti takođe u političku prošlost, zajedno sa svojom msrionetom Urom, na čelu sa malim gradžanobalistom i samoreklamerom Dritan Agom!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.