Crna Gora glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova

0

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244, poručio je srpski ministar odbrane Aleksandar Vullin svom crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora odlučila da pošllje svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.
– Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritoriji Srbije, osnovni red je da i nas pita – naveo je ministar Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfor Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju jer je Kosovo samostalna država i da je odluka donijeta u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.
– Gospodinu Boškoviću, u dnevnoj zapovijesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova – navodi se u saopštenju.
Ministar Vulin je poručio da bi Srbija više poštovala slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira, umejsto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbjednost Srba.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.