Crna Gora ga izručila Srbiji: Kontić zbog optužbi za pokušaj ubistva pred sudom 6. septembra

0

Suđenje Nikšićaninu Ivanu Kontiću (31) koji je optužen da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića (29) iz Beograda odloženo je zbog bolesti okrivljenog Ognjena Leđanca protiv kojeg se, takođe, vodi krivični postupak pred Višim sudom u Novom Sadu. Njemu se optužnicom stavlja na teret učestvovanje u tuči. Osim Leđanca Kontića, krivični postupak se vodi i protiv Luke Vukajlovića za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Okrivljeni Ognjen Leđanac se nije pojavio na glavnom pretresu jer, kako je pojasnio advokat Goran Karadarević, zbog bolesti nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju, te je predloženo da se postupak protiv njega razdvoji ili da se vodi po skraćenom postupku.

Sud je odbio ovaj predlog i, kako prenosi „Dnevnik“, odložio glavni pretres za 6. septembar kada će biti saslušani oštećeni Miljan Mandić i svjedoci.

Na glavnom pretresu održanom u maju saslušana su trojica okrivljenih, a Kontić je tada iznoseći svoju odbranu, istakao da se već 20 meseci nalazi u zatvoru zbog tuče čiji inicijator nije bio on.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Snimak Kontićevog napada se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra prošle godine, i odmah je obišao region.

Kontić je rođen u Nikšiću, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.