Crna Gora druga destinacija u koju Rusi žele da otputuju

0

Ruski turisti po anketi jednog od najvećih portala za putovanja izjasnili su se da je nakon Izraela u kojem je vakcinacija najuspješnije u svijetu sprovedena i gdje se život vraća u normalu, kakva se živjela do 2019 –Crna Gora druga destinacija u koju žele da otputuju.

U pozadini vijesti o obustavi letova sa ​​Turskom i Tanzanijom, Rusi su usmjerili svoju pažnju na druga potencijalna mjesta za odmor. Stručnjaci su analizirali upite putnika za pretraživanje i otkrili koja su najpopularnija odredišta. O tome je izdanje “Vijesti Podmoskovlja” obavijestio analitički centar službe za turističke aranžmane i putovanja popularnog portala za putovanja tutu.ru.

U poređenju sa prethodnom nedjeljom, broj upita za pretragu karata za Izrael značajno se povećao – za 212%, Crnu Goru – za 100%, Grčku – za 93%, Egipat – za 84%, za Kipar – za 82%. Pokazatelji za Izrael objašnjavaju se činjenicom da je ova zemlja objavila spremnost da od 23. maja prima turiste koji imaju antitijela nakon bolesti, kao i one koji su prošli kurs vakcinacije.

Porastao je i interes za domaća ljetovališta. Međutim, ovo je sezonski trend i on može biti povezan ne samo s vijestima o obustavi letova s ​​Turskom, već i s približavanjem turističke sezone. Broj zahtjeva za karte za Anapu, Gelendžik i Mineralne Vode povećao se za 31%, u Sočiju – za 30%, a za Simferopolj – za 27%.

Prema podacima Tutu.ru, Turska je bila na prvom mjestu među zemljama u koje će ruski putnici ići od 15. aprila do 1. juna. Svaka peta karta izdata je za Tursku, a za razdoblje od prvih deset dana maja – svaka četvrta.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.