Čović: Odluka EL dobar standard i preporuka

0

Nakon saopštenja kojim se oglasio klub, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je za Tanjug.

Odlukom Evrolige, sezona je prekinuta, a u sledećoj će nastupati isti klubovi. Tom odlukom svakako je zadovoljna Crvena zvezda.

U izjavi za Tanjug Nebojša Čović istakao je upravo to zadovoljstvo, ali je rekao i da mu generalno nije drago što je sezona okončanana ovaj način.

“Ipak, ovo su bile objektivne okolnosti. Vi znate da smo mi već 12. ili 13 marta kad je proglašena pandemija rekli da nećemo ništa komentatisati oko košarke i liga, u prvi plan smo stavili zdravlje i tako smo se i ponašali. Nisam nijednog trenutka sumnjao da ću ljudi u Evroligi podleći raznoraznim lobiranjima, pritiscima ispod i iznad stola, mutnim radnjama. Imam poverenja u te ljude, bili smo potpuno opušteni, poslali smo sve što je traženo i bio sam siguran da će oni doneti pravu odluku ili bolje rečeno jedino moguću odluku u okolnostima u kojima smo se svi našli”, rekao je Čović.

Na pitanje da li će u donošenju odluke o ishodu sezone ABA Liga pratiti Evroligu, Čović je odgovorio:

“Ova odluka je dobar standard i preporuka. Znate, mislim da ne treba ‘silovati’ ljude u sportu, igrači su psihofizički u jednom interesantnom statusu. Nama predstoji da se pripremamo za sledeću sezonu, prvi korak je saniranje svega onog što smo doživeli kao veliki udar, a sve drugo – formiranje tima, stručni štab, sve će doći polako, strpljivo”.

Prvi čovek Crvene zvezde zahvalio se Evroligi na normalnom stavu i razmišljanju:

“Isto bih rekao i da je drugačije jer Crvena zvezda je narodski klub i treba da se ponaša u duhu ovog naroda. I kada pravi velika dela da bude skromna i mudra i uvek pametna i na zemlji. Mislim da nam je to donelo i do sada rezultate, jer histerije i nerealna očekivanja ne donose nikad ništa dobro”, poručio je Čović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.