Čović: Nastavak sezone je nerealan

Čović: Nastavak sezone je nerealan

Za razliku od Partizana, Košarkaški klub Crvena zvezda nije iskoristio prvi dan dozvole za treniranje na otvorenom. Naš predstavnik u Evroligi i aktuelni ABA šampion narednih dana radiće na programu uvođenja igrača u trenažni proces, o čemu je govorio predsednik kluba Nebojša Čović.

– Dobili smo instrukcije za treninge na otvorenom, što ćemo koristiti za uvođenje u trening. Sezonu smo prekinuli 11. marta, u trenutku kada je tim bio u Madridu i, na sreću, nije odigrao utakmicu sa Realom u čijoj ekipi je bilo petoro zaraženih – rekao je Čović gostujući na TV Hepi. – Naši igrači su proveli 28 dana u karantinu, stranci su otišli, samo je Odžo ostao. Nepristojno je i nemoralno pričati o sportu, rezultatu i tabelama, dok umiru ljudi. Vodimo računa o tome gde su igrači i šta rade. U instrukcijima stoji i da igrači na treningu moraju da drže distancu, što je u kolektivnom sportu nemoguće. Ako se virus prenosi aerosolom, možete da zamislite kako pršti kada su u duelu.

Plan Evrolige je da se, ukoliko uslovi dozvole, takmičenje završi od 4. do 27. jula u jednom gradu.

– Ne znam koliko je to izvodljivo. Od 300 igrača u 18 timova 90 su Amerikanci, virus se ne razvija podjednako u svim zemljama. Pitanje je da li je Amerika trenutno dostigla vrhunac epidemije. Evroliga bi trebalo da donese konačnu odluku do 24. maja. Zvezda se zalaže za to da se na terenu dobiju pobednici, a ostaje pitanje koliko je to realno. Mislim da nije – konstatuje Čović.

Related posts

1 Comment

  1. Vladan

    U potpunosti se dlažem sa gospodinom Čovićem,nastavak nije realan. Trenutno stanje na tabeli bi trebalo da odredi redosled tabele,jer onaj ko je u dosadašnjem delu bio najbolji zadlužuje da ostane na vrhu.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *