COK uslovno suspendovao Bokserski savez Crne Gore

0

Danas je u Podgorici održana IV Redovna skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), kojoj je prisustvovalo 35 od 54 delegata.

Prisutnima se na početku obratio predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

Bliži se početak Olimpijskih igara, a iz objektivnih razloga nijesmo mogli ranije održati skupštinu. Na Dnevnom redu je 12 tačaka, a najznačija je usvajanje Finansijskog izvještaj za 2023. godinu. Pred nama su na razmatranju i usvajanju i izvještaji o događajima između dvije skupštine. Koristim priliku da čestitim našoj juniorskoj vaterpolo reprezentaciji koja je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, kao i svim sportistima koji su nedavno ostvarili zapažene rezultate. Do sada je poznato da će Crnu Goru na Olimpijskim igrama predstavljati 19 sportista. To su jedriličar Milivoj Dukić, bokserka Bojana Gojković, atletičar Darko Pešić, teniserka Danka Kovinić, plivač Miloš Milenković i plivačica Jovana Kuljača, te muška vaterpolo reprezentacija. Nadam se da ćemo i u Parizu imati uspješan nastup„, istakao je Simonović.

Skupštini je, na poziv predsjednika COK-.a, prisustvo potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Partnerstvo je temelj svakog uspjeha. Zajedno, možemo i moramo raditi na tome da sport postane sastavni dio života svakog građanina Crne Gore. U tom kontekstu želim istaći da ćemo biti pouzdan partner Crnogorskom olimpijskom komitetu, ali i svim ostalim sportskim organizacijama u ostvarivanju svojih programskih ciljeva. U prilog mojim riječima ide to što je tekuća godina rekordna što se tiče budžeta koji je opredijeljen za sportske saveze, ali i to što su vrata Ministarstva otvorena za sve koji žele razgovor i pomoć od matičnog resora. Olimpijske igre u Parizu startuju za petnaestak dana, pa ću tim povodom iskoristiti priliku da poželim našoj delegaciji svu sreću na sportskim borilištima u Francuskoj. Siguran sam da će Crnu Goru u Gradu svjetlosti predstaviti na najbolji način, a u nama će imati najvatreniju podršku.“

Nakon uvodnog izlaganja, imenovano je Radno predsjedništvo i Verifikaciona komisija.

Na Skupštini je usvojen Finansijski izvještaj za 2023. godinu, koji je obuhvatao Izvještaj nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju, kao i Izvještaj Nadzornog odbora o istom. Izglasan je i prijedlog finansijskog plana COK-a za tekuću 2024. godinu.

Jednoglasno su usvojeni Izvještaj o učešću na zimskim Olimpijskim igrama mladih “Gangwon 2024”, kao i Izvještaj o pripremama za učešće na Olimpijskim igrama “Paris 2024”.

Predstavljena su i prihvaćena pravila o promovisanju i reklamiranju tokom olimpijskog perioda – Pariz 2024. Usvojen je i Izvještaj o sprovođenju strategije i Eitički kodeks COK-a.

Na sjednici je razmatrana odluka o datumu Izborne skupštine COK-a. Predloženo je da bude održana krajem oktobra ove godine.

Na kraju, predsjednik Dušan Simonović, kazao je da je Međunarodni olimpijski komitet iz članstva isključio Svjetsku boksersku asocijaciju (IBA).

Shodno tome, MOK je zatražio da naš Olimpijski komitet jednako postupi prema Bokserskom savezu Crne Gore.

Upravni odbor COK-a odlučio je da članstvo BSCG bude uslovno suspendovano do kraja 2024. godine, uz želju i nadu da će nastali problemi biti riješeni do tada, te da će ponovo biti punopravan član.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.