Četiri mjeseca kućnog pritvora: Viši sud potvrdio presudu Milanu Kneževiću!

0

Viši sud je potvrdio kućni pritvor jednom od lidera DF-a, Milanu Kneževiću, a poslanicima tog saveza Marini Jočić, Branko Raduloviću i Milutinu Đukanoviću šest mjeseci uslovno, nezvanično saznaje IN4S.

Prema presudi Osnovnog suda iz oktobra 2019. godine, Knežević osuđen je na četiri meseca zatvora u prostorijama u kojima stanuje, dok su poslanici tog opozicionog saveza Branko Radulović, Milutin Đukanović i Marina Jočić osuđeni uslovno zbog kako je rečeno „nasilničkog ponašanja“.

Incident se dogodio nakon što je parlament ukinuo imunitet, a sud odredio pritvor liderima DF- Kneževiću i Andriji Mandiću.

“Nikakav pisani otpravak presude još nisam dobio, tako da ne mogu detaljnije komentarisati ovu informaciju, kazao je Knežević portalu IN4S.

„Ali imajući u vidu da su me sudije Višeg suda već jednom poslale u zatvor četiri mjeseca, odredili stavljanje u zatvor dva mjeseca bez skidanja imuniteta, prvostepeno presudili na pet godina zatvora, onda mi djeluje sasvim “logično” da su pod komandom Vesne Medenice i potvrdili sramnu i kriminalnu presudu njene kume Željke Jovović koja je avanzovala na funkciju predsjednika Osnovnog suda“, istakao je Knežević i dodao:

“Svakom u Crnoj Gori je jasno da u politički montiranim procesima Milo Đukanović pozove Vesnu Medenicu i saopšti svoju želju, onda ona pozove sudije, i dobijemo presudu zasnovanu na željama diktatora. U svakom slučaju, čim dobijem zvaničnu informaciju organizovaću pres konferenciju i dokumentovati dokaze zbog kojih je ova presuda donesena”, poručio je jedan od lidera DF-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.