Četiri kandidata za ombudsmana Javnog servisa

0

Savjet RTCG danas je raspravljao o izboru ombudsmana Javnog servisa.

Za tu poziciju prijavili su se Danijela Popović, koja je i aktuelna ombudsmanka, Slavica Kruščić-Vasović i Žarko Božović, koji su zaposleni u RTCG, kao i Todor Brajković, sportski novinar Dana.

Predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević saopštio je da do 16. juna treba da se odrede povodom izbora ombudsmana Javnog servisa.

Balša Milić iz Pravne službe RTCG rekao je da ombudsman bira većinom glasova i da ne može biti izbran na elektronskoj sjednici.

On je dodao i da svi prijavljeni kandidati ispunjavaju uslove.

Potpredsjednica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković kazala je da s obrzior da ombudsman mora imati radno iskustvo 10 godina u audiovizuelnim medijima, a da je Brajković dosatvio da ima iskustvo u štampanim medijima, to nije regularno.

Milić je dodao da će tražiti od Brajkovića da dostavi dodatnu dokumentaciju, te da je možda najbolja opcija da budu obavljeni intervjui kandidata.

Camović Veličković je istakla da se ne smije kiksati na te formalne stvari.

Stoga je Savjet zadužio Milića da od Brajkovića zatraži dodatni dokument i da do petka pošalje njegovo viđenje kako da se postupa sa kandidatima, da li da ih intervjuišu ili da dostave dokumentaciju, pa da se izjašnjavaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.