Cetinjska URA: Napad na imovinu Lekića anticivilizacijski, antidemokratski i anticetinjski čin

2

Napad na imovinu profesora Petra Lekića i uznemiravanje njegove porodice posljedica je višemjesečnog podizanja tenzija, huškanja i crtanja meta svim pojedincima i političkim grupacijama na Cetinju koje se ne poistovjećuju sa politikom bivšeg režima oličenog u tridesetogodišnjoj vladavini Mila Đukanovića, saopštili su danas iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA povodom vandalskog čina napada na imovinu i uništavanja automobila profesora Petra Lekića u Prijestonici Crne Gore.

Kako su kazali, taj anticivilizacijski, antidemokratski i anticetinjski čin produkt je svakodnevnog sajber linča koji se sprovodi od strane pojedinih predstavnika tri politička subjekta koji, ohrabreni podrškom pojedinih predstavnika nezvaničnih centara moći, konstantno šire mržnju prema političkim neistomišljenicima.

“Licemjeran je i kukavički čin ovako zlodjelo potpisati časnim imenom ,,LSCG”, zloupotrebljavajući nekadašnju političku partiju koja je predstavljala sve sem ono na šta je kvazipatriote svode”, navode iz cetinjske URE.

Iz tog odbora URE pozvali su nadležne državne organe da, što je prije moguće, riješe taj slučaj.

“Pozivamo nadležne državne organe da otkriju počinioce i nadamo se da će ovaj nemili događaj pojedinim političkim predstavnicima u Prijestonici biti nauk da svakodnevnim crtanjem meta mogu proizvesti ozbiljne posljedice po svoje sugrađane koji drugačije politički misle”, dodaju oni.

Iz cetinjske URE još ističu da će, iako propagiraju suprotne stavove od onih koje svojim građanskim aktivizmom promoviše profesor Lekić, braniti njegovo pravo na slobodu mišljenja i govora. ,,Najbolje bi bilo, u ovom slučaju, citirati Voltera, koji je rekao: ,,Ja se ne slažem ni sa jednom riječju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da je izgovoriš”, zaključuju.

2 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Neka URA ne krade glasove LP-u i LS-u. Znaju Cetinjani ko zavodi strahovladu po Cetinju.

    4
    1
  2. Ivi komentariše

    Dabogda se ovo raširilo u Novom na Srbe. On i Alek miropomazani. Sad ćete da vidite kako se Srbi prodaju dok kidišu na djecu u Bogosloviji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.