Čestitka rođaku, predsjedniku Crne Gore

0

Piše: dr Petar Milatović Ostroški

Dragi rođače Jakove, predsjedniče Crne Gore, iskreno ti čestitam na državničkom potezu podnijevši ostavku u stranci PES koju si osnovao zajedno sa Milojkom Spajićem. Pokazao si filigrantskim potezom da politika može da bude vrhunska politička etika, za razliku od onih koji će uskoro morati da odu na političku marginu.

S druge strane dokazao si da si na Aristotelovom putu na kojem je demokratija vladavina časnih, a ne bogatih, naročito današnjih obogaćenih probisvijeta! Ovim potezom, dragi rođače, praktino sis poništio Volterovu misao da je politika vještina da se laže u pravi čas. Dokazao si da si na strani istine, a ne laži koja je bila namijenjena ovom narodu, da ne nabrahjam detalje koje i slijepi danas vide!

Kao student generacije sada si dokazao da si političar generacije, a možda i dalje i šire. Sve zavisi od tebe, ali ne sumnjam u to, jer si, uprkos početničkim greškama na koje sam ti s pravom javno ukazivao, dokazao da politika ipak nije vještina da se od nekoga nešto otme i da taj kome je nešto oteto ima osjećaj da mu je nešto poklonjeno, već si svojim primjerom sada dokazao da si neodstupno na strani naroda kome je bila namijenjena strašna prevara.

Ovim činom stekao si sve predispozicije da u pamćenju naroda ostaviš snažan vlastiti pečat i moj ti je savjet sada da osnuješ stranku koja će osvojiti apsolutnu većinu na predstojećim izborima, jer ova Spajićeva Vlada uskoro neminovno pada.

Na kraju, dragi rođače, ne oslanjaj se ni na jedan centar moći već na svoju savjest i u tom slučaju podići ćeš sve posrnulo, izmirićeš sve što je zavađeno,pa i ovo moje pismo shvati kao jedan od doprinosa moje malenkosti tom velikom istorijskom činu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.