Čepurin o ubistvu Olivera Ivanovića: Srpski organi da učestvuju u istrazi

0

Posjeta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, smatra ambasador Rusije Aleksandar Čepurin koji se sastao sa predsjednikom Srbije.
“Osjetio sam potrebu Srba na KiM da podijele svoje probleme”, rekao je Vučić i istakao da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.
Ambasador Čepurin je istakao da posjeta predsjednika Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin.
Čepurin je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da “Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt i zahtjeva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, a u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija”, navodi se u saopštenju Predsjedništva.
Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredaba Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.
Predsjednik Vučić je rekao da smatra da je ta posjeta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. Naglasio je i da je tom prilikom osjetio njihovu potrebu da podijele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.
Ambasador Čepurin je prenio poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsjednika Vladimira Putina, Jurija Ušakova, za doprinos predsjednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.
Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća posjeta ministra Lavrova Beogradu i obilježavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, zaključuje se u saopštenju Predsjedništva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.