Čas rukometa održan u vrtiću „Zagorka Ivanović“ na Cetinju

0

Prvi čas u okviru projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), održan je i u vrtiću „Zagorka Ivanović“ u Cetinju.

Oko 50 mališana prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji se u prvoj godini realizuje u Podgorici, Nikšiću i Cetinju.

Prvi čas sa mališanima u tom vrtiću odradili su treneri Filip Popović i Draško Kaluđerović.

U radu sa mališanima pomagali su im i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i kapiten reprezentacije Mirko Radović.

Času su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, koje je institucionalno podržalo ovaj projekat.

Rukometni savez Crne Gore je i vrtiću „Zagorka Ivanović“, kao što je slučaj i sa vrtićima „Ljubica Popović“ i „Đina Vrbica“ u Podgorici, te „Dragan Kovačević“ u Nikšiću, donirao vrijednu opremu koja će koristiti djeci u narednom periodu.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku EHF-a, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.