Carević u crkvi u Budvi odao počast žrtvama bombardovanja: Srpski narod danas tuguje

1

Predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević saopštio je da je danas u crkvi Svetog Tome, u tom gradu zapalio svijeću i odao počast svim žrtvama NATO bombardovanja.

“Za 11 nedelja koliko je trajala vojna intervencija na našu zemlju nastradalo je oko 2.500 civila među kojima je veliki broj nevino stradale djece. Prve bombe bačene su na teritoriji Crne Gore, a svima je poznato da je na brutalan način živote izgubilo šest civila u Murini među kojima je troje nevino stradalo djece. Njihove žrtve i prerano prekinuti životi opominju sve nas da rat nikada nije rješenje”, dodao je on.

Kako je kazao, “užase koji je ovaj događaj donio za naš srpski narod su nesagledive”.

“Sa prostora Kosova i Metohije raseljeno je oko 230.000 Srba koji su napustili svoja ognjišta. Obaveza svih nas je da se ovi događaji nikada ne zaborave jer nas na to obavezuju prije svega nevino stradala djeca koja nikome ne mogu biti kriva za političke ciljeve koje je neko sprovodio vojnim sredstvima. Nadam se da se ovako nešto više nikada neće dogoditi i da će svi činioci međunarodne zajednice shvatiti da dijalog nema alternative i da smo sve problem dužni da rješavamo za stolom. Srpski narod sa velikom tugom u srcima obilježava današnji dan, koji nas podsjeća i opominje da se ovako nešto nikada ne zaboravi i nikada više ne ponovi”, poručio je Carević.

1 Comment
  1. Nevena komentariše

    Bravo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.