Carević tražio blagoslov od mitropolita Amfilohija: Gvožđe se kuje dok je vruće, ne mogu nas sve pohapsiti, molim Crkvu da krene u litije! (VIDEO)

7

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević tražio je blagoslov od mitropolita Amfilohija da se litije nastave.

“Preosvećeni mitropolite Amfilohije, vaš blagoslov za litije nam nedostaje. I to vas sada molim pred svima. Sad se koplje lomi i gvožđe se kuje dom je vruće. Ne mogu nas sve zaustaviti. Ne mogu nas sve pohapsiti. Mi smo na Božijem putu i od srca vas molim. Iza nas stoji marljiv i pošten rad i naša Crkva, rekao je Carević u manastiru Stanjevići, na skupu povodom Trojčindana.

Dodao je da on stoji uz Crkvu kao i vjerni narod i da Crkva treba sve da nas povede.

”Neću da neko misli da u ovome što govorim ima politike, jer je nema. Crkva treba da nas predvodi, zato još jednom molim za blagoslov da se litije nastave”, poručio je Carević na oduševljenje okupljenih građana koji su skandirali: “Ne damo svetinje”!

Mitropolit Amfilohije: Ako narod hoće litije – neka ide u litije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je juče nastavak litija, istakavši da nikada nije “sprečavao narod da radi božje djelo”.

Ako narod hoće litije – neka ide u litije, kazao je on juče nakon liturgije koju je služio u manastiru Stanjevići kod Budve.

“A narod to hoće. Mene uporno, gdje god dođem, to pitanje pitaju. Ja im kažem – to je vaše. Ako narod hoće krsne hodove, koji traju 700 godina ovdje, sigurno je da će se oni nastaviti”.

https://www.facebook.com/objektiv.crna.gora/videos/260338428565462/

 

7 Comments
 1. Shoka komentariše

  Puna podrska Crkvi i Pravoslavnom narodu, uz nasu bracu drugih vjera, da iskazemo nepostovanje vlasti prema Crkvi i narodu. Samo naprijed, Vlast se mijenja, Crkva i vjera ostaju isti zauvijek!

  24
  4
 2. Traktorist komentariše

  Matore pedofilčine hapsiti i u prdekanu na duže

  3
  24
  1. Kafanski filozof komentariše

   Traktorist, tik,tak,tik, tak !.
   Litije su neizbezne !.

   15
   1
  2. Dalibor komentariše

   Kako je lako lajati po internetu skriven…
   Aj se pokaži u javnost, ako ti je srce tako jako kao što su ti prsti po tastaturi. Ne prijetim, daleko bilo, već bih ti prvi čestitao na hrabrosti.

  3. Миго komentariše

   Тракториста, згазиће те сопствени трактор и Клетва Св Василија, Амин

 3. Stefan I komentariše

  Naravno da ne mogu sve, nije ni potrebno, ali mogu tebe i 3/4 glavna Crkvena velikodostojnika i ovi če ostali biti mirni ko bubice. Trba li da nam bukne ko u Macedoniji ponovo. Polako, imaćete kad.

  2
  2
 4. Traktorist komentariše

  E moj care bolje ti je da te ja blagoslovim nego sotonjara ofucana

  2
  10
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.