Carević poziva Daru iz Jasenovca: Budva te čeka otvorenog srca i raširenih ruku

1

Biljana Čekić je sa svojih 13 godina i maestralnom glumom lika Dara iz Jasenovca dala glas stotinama hiljada srpskih žrtava koje su stradale mučeničkom smrću u logorima užasa fašističke NDH.
Na moju veliku žalost, priču o Dari iz Jasenovca mnogi nisu željeli da prihvate, jer ono što je prikazano na filmu je samo blaga slika onoga što se tamo zbivalo, ali veo tišine je skinut i nadam se da je pitanje dana kada će se Dari pridružiti brojni glasovi sa jezivim svjedočenjima o sistemski gajenom i hranjenom zlu koje je na najjezivije načine uništavalo živote drugih ljudi. Ne samo Srba, već i drugih naroda.

Zato najmanje što mogu da uradim je da pozovem mladu glumicu Biljanu Čengić da sa svojom porodicom budu moji gosti u Budvi tokom ljetnjih mjeseci. Nismo se vidjeli kada je posljednji put bila u Crnoj Gori zbog gustog rasporeda te stoga želim da je pozovem i da joj se lično zahvalim na ogromnom i zahtjevnom poslu koji je uradila za Srpski narod. Na ovo me posebno podstakla izjava koja je došla iz čiste dječije duše koju je naša Dara izgovorila u jednoj emisiji: ”Volela bih da odem na more sa porodicom. Nikad nisam bila.“ Stoga ovom prilikom pozivam našu Daru sa porodicom da dođu u Budvu i budu gosti svih nas jer to je najmanje što možemo da uradimo za nju koja je svojom darovitom glumom, svojim emocijama i ljubavlju dotakla sve nas i osvojila naša srca. Biće mi čast i privilegija da kao prvi čovjek grada budem domaćin našoj Dari. Mislim da toliko puno dugujemo našoj djeci koju često pominjemo ali podjednako često i zaboravimo.

Daro, Budva te čeka otvorenog srca i raširenih ruku!

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Bato ŽIVIO!!!!!!!

    4
    3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.