Carević: Nećemo dozvoliti da nas smjenjuju po raznim kazamatima, poručujem DPS-u da ćemo ih oduvati!

Carević: Nećemo dozvoliti da nas smjenjuju po raznim kazamatima, poručujem DPS-u da ćemo ih oduvati!

Krnja vladajuća koalicija u Budvi neće dozvoliti da novoformirana skupštinska većina organizuje paralelnu sjednicu i smjeni predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića (Demokrate), rekao je “Vijestima” gradonačelnik Marko Bato Carević (Demokratski front), poručujući da će se svim zakonskim sredstvima boriti da se ne sprovede kotorski scenario.

“Mogu se oni sastajati po svim njihovim kazamatima i pećinama, ali to građani znaju i to je važnije. Hoće li preuzeti vlast na dva ili tri mjeseca, nije ni to važno, jer znam sigurno da će biti apsolutni gubitnici kada narod ponovo na izborima bude odlučivao”, rekao je Carević “Vijestima”.

DPS je navodno spreman da u slučaju da Radović danas ne bude smijenjen, organizuje “svoju” sjednicu sa koalicionim partnerima na lokalnom nivou i izglasa nepovjerenje tom funkcioneru, a zatim i Careviću.

Carević podsjeća da sjednica na kojoj se odlučuje o njegovom povjerenju nije završena, kako to tvrde u DPS, već se nastavlja 29. juna.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo javne uprave nije adresa koja odlučuje o zakonitosti sjednice, već to mogu da provjere pred Upravnim sudom.

„Kada je DPS u pitanju, spekulacije su ime i prezime te družini. Ko gubi ima pravo da se ljuti, mogu da rade šta hoće i kako hoće, ali to neće ići kao u Kotoru. Malo su se preračunali, moraće se poštovati zakon i institucije postoje koje će rješavati. Ne znam sa kojim obrazom mogu doći na ovu sjednicu, poslije svega. Nijesu građani Budve zaboravili neke stvari koje je radila vlast koju je predvodio DPS“, kazao je Carević.

Budvanski parlament ima 33 odbornika, u savezu koji vrši vlast je 16 predstavnika građana iz DF-a, Demokrata, SNP-a, DEMOS-a, GP URA i SDP-a.

Nova skupštinska većina ima 17 odbornika iz DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i uz njih je nezavisni odbornik Stevan Džaković (bivši odbornik Pokreta za promjene).

Related posts

3 Comments

 1. milena budva

  DPS je pukao. Konacno smo docekali da se raspada DPS! Trebalo je 3 decenije! Ali Pravda je spora ali dostizna! Na izborima DPS ce biti potucen do nogu!

  7
  2
  Reply
 2. Kafanski filozof

  Carevicu, gazi tu necasnu vladarsku gamad !.
  Terajte to sve u Spuz, nek se pred sudom pravda za svoja zlodela!.

  3
  1
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *