Carević: Ne damo ni evro za korupciju

1

Ako koza laže, rog ne laže – prokomentarisao je gradonačelnik Budve Marko Bato Carević (DF) navode njemačko austrijskog koncerna WTE/EVN da nijesu bili umiješani u milionsku korupciju, da su Opštini ostavili postrojenje za tretman otpadnih voda u Bečićima u ispravnom stanju, te da potražuju još 36 miliona evra.

“Nepristojno je da su se mogle čuti takve konstatacije od jedne renomirane kompanije iz države koja nas podržava na putu ka EU. Ono što je njih jako zaboljelo je što smo preduzeli sve pravne radnje i procedure da se utvrdi činjenično stanje. Očekujemo u skorije vrijeme konačan izvještaj Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, da Specijalno tužilaštno okonča istragu, znaćemo sve činjenice… Nažalost, stanje je potpuno drugačije od onoga što iz inostrane kompanije pričaju. Jako bi voljeli da je tehnička ispravnost postrojenja na nivou, ali bojim se da će nas dugo boljeti glava dok to postrojenje ne dovedemo u maksimalnu tehničku ispravnost“, kazao je za “Vijesti“ Carević.

Ako se WTE/EVN već poziva na ugovor, kako je dodao Carević, bili su dužni da objekat predaju, a ne da se “bježi i šalju kuririma ključevi“.

“Trebalo je to da izvrši komisija za tehnički prijemi. Ali prije svega toga trebalo je da uknjiže objekat, što nijesu uradili, da dobiju građevinsku dozvolu, što takođe nijesu uradili… Dobili su, nažalost, upotrebnu dozvolu na dio postrojenja. Sačekaćemo nalaze nadležnih državnih organa. Dobro je da žele da se dogovore, ali samo na osnovu činjenica, koje će glasiti da se jasno utvrdi šta su uradili i koliko je to koštalo. Opština je, to smo uvijek govorili, spremna da plati samo taj iznos, ali ni euro korupcije, što oni uporno traže. Opština je platila 12,5 miliona evra za investicije, od Vlade su aktiviranjem garancije dobili 29,3 miliona evra i da još traže 36 miliona je potpuno nekorektno. Samo realno izvedeno stanje smo spremni na osnovu činjenica da platimo“, kazao je Carević.
1 Comment
  1. Putin komentariše

    Hahahahahaha, BETON BETON SAMO BETON

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.