Carević: Naša je dužnost da zaštitimo Crkvu

0

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, poziva sve građane Budve na moleban za očuvanje naših svetinja, koji će se održati u večeras, sa početkom u 18 u Crkvi Svete Trojice u starom gradu.

“Okupljamo se svake nedelje od trenutka kada je izglasan neustavan i necivilizacijski zakon kojim se ugrožavaju naša osnovna prava i slobode. Naša istrajnost i posvećenost dovešće nas do sigurnog cilja zaštite naših svetinja. Jedan od glavnih razloga za donošenje ovakvog zakona jeste pokušaj da se preotme crkvena imovina na atraktivnim lokacijama kakvih naročito ima u Budvi i iste stave u funkciji privatnog biznisa.

Ne smijemo dozvoliti da ono što su stvarali naši preci i zavještali našoj crkvi pređe u ruke nesavjesnih koji su sve preprodali i izdali a sada bi to da urade sa crkvom. Naša je dužnost da zaštitimo crkvu i našim potomcima pokažemo put istine, pravde, duhovnosti i slobode. Ne tražeći ništa više u odnosu na ono što imaju druge vjerske zajednice u Crnoj Gori, istrajaćemo koliko god bude trebalo dok se diskriminatorski zakon ne ponište i dok ne otpočne dijalog na međusobnom uvažavanju.

Zakon koji je usmjeren direktno protiv Srpske Pravoslavne Crkve mora biti ukinut jer stotine hiljada građana, uporno, iz nedelje u nedelju, u sve većem broju, dokazuje da nema uporište i da je neprimjenljiv, saopštio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.