Carević: Između fotelje i crkve, biram moju svetinju Srpsku pravoslavnu crkvu!

16

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, je u obraćanju na sjednici Skupštine opštine Budva povodom inicijative za njegovu smjenu, rekao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske, niti želi “ne daj bože da se pravda”.

“Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svjedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas na sceni u Budvi je politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi”, kazao je Carević.

Navodeći da je sa 35-godišnjim iskustvom kao privatnik došao na mjesto predsjednika Opštine, Carević je kazao da je zatekao katastrofu koju je ostavila vlast Demokratske partije socijalista (DPS).

“Moj prethodnik Dragan Krapović i ja vratili smo 30 miliona vašeg sramnog kriminalnog duga. Za ovih 16 mjeseci koliko sam predsjednik uradilo se više nego za 16 godina. Korupciju smo satjerali u mišju rupu, uveli rad u Opštinu. Nijesam dozvolio da nijedan lični interes bude ispred interesa građana. Gledao sam Opštinu kao svoju kuću, ostvarili suficit”, poručio je Carević.

On je zapitao da li je njegova greška to što je urađeno na desetine projekata, koje je taksativno navodio.

Carević je kazao da između fotelje i crkve bira ”moju Srpsku pravoslavnu crkvu”.

“Postoje problem i frustracija neostvarenih ljudi. Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelj e i crkve biram moju SPC, biram svoju vjeru, ono što je moja tradicija”, poručio je Carević.

Ne izdajem prijatelje zbog politike

Kazao je da im neće “sa kornjačama uspjeti da preuzmu vlast”.

“Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Ne izdajem prijatelje zbog politike. Ovo je moja država Crna Gora, ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrijednostima. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane. Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem. Gospodo, ‘ajde patriotizam da izmjerimo onako kako se svuda mjeri, plaćanjem obaveza ovoj državi, a ne lopovlukom”, poručio je on.

Džakoviću, molio si me da gradiš na divlje, nijesam ti dozvolio!

Carević je u svom obraćanju vrijeđao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

“Ti si, Džakoviću, bio na listi koju sam ja nosio. Tražim da vratiš mandat. Ti si gospodine Džakoviću licemjer, jedan lopov, lažov, gospodin politička prostitutka. Ti si gospodine lopove sinonim divlje gradnje. Prije 20 dana si divlje gradio i molio me. Ja sam kazao da mora da bude po zakonu. Ti se gospodine lopove zalažeš za otvorene liste, evo ti prilika i formiraj svoju listu i idi na izbore”, poručio mu je Carević.

“Vjerovatno si gospodine lopove Džakoviću dogovorio otimanje imovine porodici Rafailović na ostrvu Sveti Nikola. Vitez, a ja kažem plačkonja iz hotela Blue star, će vam u tome pomoći”, kazao je Carević.

 

16 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Bravo Carevicu!.
  Ali smatram da su u Crnoj Gori takvi kao ti izumreli!.
  U Crnoj Gori nema vise ni casti ni junaka!.
  Previse prodanih dusa!.
  Ko bi reko , jedan od najcasnijih naroda evrope spao na sendvic diktaturu!.

  106
  1
 2. Munja komentariše

  Ti si već smjenjen moj Careviću, nemaš šta da biraš.. Biće još izbora, pa izvoli kandiduj se

  2
  119
  1. Sveto M. komentariše

   Sto ovo bi Munjo, neko prde i ti se ugasi, da te traktorista ne ugasi ?

   10
 3. Traktorist komentariše

  Carević bira terorističku organizaciju, fuj smrdo.

  1
  104
  1. vaso komentariše

   Traktorce ,munja ne razumijete vi sta je cast I postojenje to kod ustasa nema.Carevic je ponisit cestit covjek a za vas je to misaona imjenica.Umrijecete I bicetevazda milovi dupelizciTika taka milovoj bandi otkucava vrijeme

   81
   1
  2. Q komentariše

   Freza zna nesto o terrizmu?Sumnjam.

   14
  3. Ana komentariše

   Mozete da mu pojedete sva g…

 4. Car komentariše

  Munja ili alamunja ili tacnije klapikur.Smrad nemora da se javi ona se odmah osjeti.

 5. Traktorist komentariše

  Carevicu smrdo ustaski

  1
  43
 6. Munja komentariše

  Vaso, šta bi sa Carevićem.. Vidiš da su vas i u Budvu odjebali.. Vratite se vi na farmu kod Carevića, gajiti koze..

  1
  20
  1. Kafanski filozof komentariše

   [email protected]
   Mozda je i bolje cascu gajiti koze nego stajati u red i aplaudirati vodji koji se vozika Maibachom!. Sljam!.
   Ovde imas koze a tamo nemas Maibacha!.
   Jade jedan!.

   13
 7. Buba komentariše

  Stevane nesrećo jedna …što se proda za šaku dukata ko Juda seam te bilo cazda ti je malo. Znami te lisico……pih.

 8. Shoka komentariše

  Napred Carevicu, imas veliku podrsku naroda, vlast je odradila svoje, krecu afere da se otvaraju i bogu hvaka, narod je otvorio oci. Ne obracaj paznju na jadove poput traktoriste i ovog banderasa tkz munje, to bice okopava dps njive

  17
  3
 9. ćipur komentariše

  normalno da majmun oce u zoloski vrt
  svetu crkvu hahahahahaha
  kakvi likovi a i srbi hahahahahah

 10. SCG komentariše

  Ja imam dva brata u vojsci CG M.S i G.S. po majci 100% crnogorci ,otac mi je sa Kosova,inace sam u Beogradu rodjen Srbin 100% ,znaci li to ista????

 11. Traktorist komentariše

  E careviću prosto rečeno ” pustio si vjetar u tavu”, nema više debljanja na račun crnogoraca, ti i tvoja bratija sad na dijetu, a jeste se ukrmili na račun opštine i sirotinje oca vam četničkofašističkog, konfekcijski broj vam se povećo najmanje za 6, za tvoje odijelo opština bi morala nabaviti balu platna armani, sad malo u opanke pljačkaši

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.