Carević: Izgradićemo crnogorsko gumno u Jasenovcu da podsjeća na naše žrtve

2

Delegacija Opštine Budva na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem boravila je danas u Jasenovcu. Tom prilikom, posjetili su i selo Mlaka gdje je, u Hramu Svetog proroka Ilije, episkop pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk služio liturgiju povodom Dana proboja jasenovačkih logoraša – 22. aprila.

 

 

Po završetku Svete arhijerejske liturgije, predsjednik Opštine Budva prisustvovao je pomenu stradalima. Zatim je posjetio manastir Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu, gdje je osveštan novouređeni manastirski konak.

 

„Nama je zaista bila čast i obaveza da danas budemo ovdje i da odamo počast našem narodu koji je ovdje, na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda na ovim prostorima, nevino postradao. Obaveza svih nas je da nikad ne zaboravimo i da, svojim prisustvom, damo doprinos očuvanju naše istorije i kulture”, kazao je predsjednik Carević.

On je dodao da ne treba zaboraviti jasenovačke mučenike, djecu, majke i sve ljude koji su na tom mjestu postradali. Delegacija budvanske Opštine simbolično je donijela crnogorski kamen u Jasenovac kao najavu da će, u narednom periodu, na tom mjestu biti izgrađeno gumno.

„Dosta građana iz Crne Gore je stradalo ovdje i zajedno sa našim preosvećenim vladikom Jovanom smo se dogovorili da u Jasenovcu izgradimo crnogorsko gumno nalik na cetinjsko gumno. Želimo da ostane to u istoriji, da se sjećamo i da nas podsjeća na sav narod iz Crne Gore koji je postardao ovdje.

Sav kamen potreban za izgradnju biće donijet iz Crne Gore”, istakao je predsjednik Opštine Budva.

 

Tim gestom predsjednik budvanske Opštine želi da ostavi pečat koji će, kako je naveo, svima dati do znanja „da ih nijesmo zaboravili i da ćemo pamtiti njihova stradanja”.

 

2 Comments
  1. SLOBO komentariše

    CRNA GORA TJ CRNOGORSKI NAROD JE UVIJEK BIO NA STRANI SRBIJE SRBA I PUNO PUTA STRADAO BRANECI SRBIJU SA OVIM PREDLOGOM SE SLAZEM SAMO MILOGORCE I USTASE JANJICARE STO PRE SKLONITI SA OVE LEPE SVETE SRPSKE ZEMLJE JANJICARI SU SRPSKO CRNOGORSKA NEJAC ODVEDENA SILOM U TURSKU LUPALI IM GLAVU OSAMNEST GODINA I VRACALI IH U RODNI KRAJ SA NOZEM SABLJOM DA ISVRSE GENOCID NAD SVOJIM RODITELJIMA SECATE LI SE KAD SU SE POTURICE DAHIJE POBUNILE PROTIV TURAKA A ZAVRSILO SE NAKON SEDAM GODINA POGUBLJENJEM SRPSKE POTURIEC OD STRANE TURSKE VOJSKE POZNAT KAO DANAK U KRVI UZMI TURCINE KOLIKO HOCES ZLATA HRANE SAMO MI OSTAVI JEDNOG SINA

    3
    2
  2. Ivi komentariše

    BATO BATO!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.