Carević: Fotelje podijeljene, ali nas ne zanimaju, bitan nam je samo rad!

3

Prvi čovjek budvanske opštine Marko Bato Carević kazao je za Dan da je postignut dogovor oko raspodjele fotelja, odnosno imenovanja u upravnim odborima, odborima direktora i savjetima kulturnih ustanova, kako bi ta primorska opština nakon pola godine počela normalno da funkcioniše.

On nije htio da saopšti kakva je raspodjela dogovorena, ističući da je donijeta i odluka o budžetu i planu investicija, što su najznačajnije stavke za funkcionisanje izvršne vlasti.

“Koalicija koja je dogovorena, a čine je Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Demokratska Crna Gora, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora, formirana je od prvog dana, samo, eto, ove pozicije od početka nisu bile namještene kako je neko želio. Bilo je potrebno da se pronađe kompromis i do toga je sad i došlo. Pozicije su podijeljene, ali kako mi fotelje nisu bitne, već samo rad, ne mogu sada reći precizno kome je šta pripalo, saznaće se ovih dana. Najvažnije je reći da se u proteklom periodu ništa loše nije dešavalo po grad i građane Budve, a neće ni sad, kad smo konačno riješili i pitanje tih važnih pozicija i ko će ih pokrivati. Suština svega nam je bila da se donesu plan investicija i budžet, a onda slijede i imenovanja direktora u v.d. stanju i svega ostalog što je potrebno kako bi se rad u našem gradu nesmetano odvijao. Iskreno se nadam i vjerujem da je pred svima nama neki mirniji period”, kazao je Carević.

On je rekao i da još neće moći da sazove sjednicu lokalne skupštine, ali je dogovor svih da se od luke donesu i da se krene sa radom, pa će se, u zavisnosti od situacije koju diktira korona virus, prilagođavati tome.

Mandat upravnim odborima, odborima direktora i savjetima prestao je 7. februara, pa su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove, sa gotovo hiljadu radnika, našla u teškoj situaciji jer ne mogu da funkcionišu.

3 Comments
 1. Kontra revolucija komentariše

  A ne spomenu ucenjivacke pudlice ?.
  URA ici, laju li laju ?.
  Pa kako ostadoše ucenjivaci bez fotelja ?.
  Pa gde to ima Carevicu, zar nisi procitao nalog i preporuku iz ambasade ?.
  Da se nije negde depeša zagubila ?.

 2. Ivi komentariše

  🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

 3. Radnik komentariše

  Carevic je kralj koji odusevljava ,e njemu fotelja nizasta ne treba ima sve ,samo mozda malo slave i istorije zbog tog momenta ovo sve radi a sto se tice funkcije on ne moze dobiti nista sto nema i da ima srece bili bi kao Njemacka u Njemackoj niko ne moze biti na funkciju ko nije makar 2 godine radio u privatnom il privrednom sektoru ,a kod nas umjetnici menadzeri ,difovci direktori skola,knjizevnici poslanici,doktori politicari sve naopako,a pravnici direktori bolnica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.