Čađenović ostaje u pritvoru, odluka Ustavnog suda stigla kasno

0

Odluka Ustavnog suda Crne Gore, kojom je ukinuto rješenje Vrhovnog suda o produženju pritvora suspendovanom specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću i predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje, nema pravno dejstvo.

To je saopšteno portalu „Libertas press“ u Vrhovnom sudu.

Odluka Ustavnog suda, kojom je usvojena Čađenovićeva žalba, dostavljena je Vrhovnom sudu 8. maja 2023. godine u 14:45 časova.

„Dan ranije, 7. maja, Vrhovni sud je donio rješenje da se pritvor S.Č. produži za još mjesec, odnosno da može trajati do 9. juna 2023. godine, do 8.30 časova. Zbog toga je odluka Ustavnog suda Crne Gore bez pravnog dejstva, pa Vrhovni sud ne može postupiti po njoj, uzimajući u obzir da su je dostavili dan nakon što je Vrhovni sud već odlučio o produženju pritvora S.Č. za još mjesec“, saopštili su u toj sudskoj instituciji.

Čađenović je, podsjetimo, uhapšen 9. decembra prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Sumnja se da je on od 2020. do 2022. godine bio pripadnik „kavačkog klana“.

„Njegova uloga i zadaci su bili da, kao specijalni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije“, rekao je ranije državni tužilac Vukas Radonjić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.