Bulajić sa ruskim ambasadorom: Uvođenje i pooštravanje sankcija ne predstavlja gest prijateljstva

6

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije  Vladislavom Vladislavovičem Maslenikovim.

Potpredsjednik Bulajić je iskazao zadovoljstvo povodom održavanja ovog sastanka, uz nadu da će odnosi između Crne Gore i Rusije, koji se nalaze na nedopustivo niskom nivou u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu, biti intezivirani i da zauzmu mjesto na koje nas obavezuju trovjekovni prijateljski odnosi.

Izrazio je zahvalnost na isporuci ruske vakcine Sputnjik V protiv koronavirusa, uprkos sankcijama koje je bivša vlast u Crnoj Gori uvela Ruskoj Federaciji. On je naglasio da je važno unaprijediti međuparlamentarnu saradnju, naročito formiranjem Grupe prijateljstva s Državnom Dumom Ruske Federacije.

Ambasador Maslenikov je istakao da je bitno graditi odnose između Rusije i Crne Gore, ali da sankcije EU, kojima se pridružuje Crna Gora, to umnogome otežavaju. Skrenuo je pažnju da od pet zemalja koje su u procesu pristupanja Evropskoj uniji svim sankcijama Rusiji priključuju se samo dvije.

Složio se da je oformljenje parlamentarne Grupe prijateljstva svakako korak naprijed u pravcu unapređenja parlamentarne diplomatije koja bi mogla postati fleksibilniji instrument u postizanju cilja poboljšanja bilateralnih odnosa.

Kazao je da je Ruska Federacija, svjesna problema pandemije koronavirusa, obezbijedila određeni dio vakcina Crnoj Gori s ciljem pomoći i solidarisanja u borbi protiv ove opake bolesti.

Bulajić je podsjetio na bliske odnose Rusije i Crne Gore kroz istoriju, te da su određeni potezi nove Vlade van okvira tradicionalnih odnosa ove dvije zemlje. Napomenuo je da uvođenje i pooštravanje sankcija svakako ne predstavlja gest prijateljstva.

Sagovornici su se usaglasili o potrebi nastavka razgovora u cilju poboljšanja i normalizacije odnosa između Crne Gore i Rusije.

6 Comments
 1. Kontra revolicija komentariše

  Al se sad sigurno digla prašina u anglosaksonskim ambasadama !.
  Sad ce Rajnke pravac kod Krivoga i malog Šiptara da zakuca na vrata !.
  Dršte se, bice mali zemljotres !.

  47
  1
 2. Ivana komentariše

  Podrška za Bulajića, pametno!

  35
 3. Sibirski komentariše

  Svaka čast Bulajiću. Zna se ko su nam braća i prijatelji, pa ako neće premijer i vlada, onda makar vi iz Fronta činite što je do vas da mar malo sperete ljagu sa lica Crne Gore!

 4. Nevena komentariše

  Svaka čast, Strahinja!

 5. Lorena komentariše

  Rodjeno gospoče!

 6. Milica komentariše

  Bravo Bulajicu! Odnosi sa Rusijom moraju biti prijateljski a to se svakako ne postize sankcijama!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.