Bulajić: Dali smo šansu dijalogu da se dođe do poštenih izbora

0

Poslanik DF Strahinja Bulajić danas je na sastanku sa predsjednikom Skupštine Austrije Volfgangom Sobotkom saopštio da se opšti izborni ambijent u Crnoj Gori dobrim dijelom može svrstati u bezbjedonosno- politički kontekst.

“Nije nikakva tajna ako kažem da postoji nepovjerenje između najjačih političkih parlamentarnih subjekata, ali i pored toga, odlučili smo da damo šansu dijalogu o ovoj veoma važnoj temi koja je, između ostalog, i jedan od ključnih razloga tog nepovjerenja. Potrebno je da se dođe do poštenih izbornih uslova i da rezultat tih izbora bude nedvosmislen”, kazao je Bulajić.

On je istakao da je jedan od ključnih razloga nepovjerenja 16. oktobar 2016. godine -dan kada su se desili neregularni parlamentarni izbori, i naglasio da se sada vodi sudski proces protiv lidera DF-a za pokušaj tzv. državnog udara na dan tih izbora.

“DF je uvjeren da se radi o montiranom političkom procesu. U međuvremenu su liderima DF-a oduzete i putne isprave, praktično ograničava im se i elementarno kretanje i obavljanje svojih političkih dužnosti, ali kažem otvorili smo vrata dijalogu u namjeri da se dođe do nedvosmislenog rezultata izbora”, poručio je Bulajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.