Budva: Carević primio dobitnike “Luče”

0

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je najbolje učenike osnovnih i srednje škole, nosioce diplome “Luča”, i uručio im novčanu nagradu. Trideset osam učenika sa diplomom “Luča I” i 23 učenika nosilaca diplome “Luča II” nagrađeni su za svoj predani i vrijedni rad i odličan uspjeh tokom školovanja.

VD direktora srednje škole, Ivan Ivanović, istakao je da smo danas ovdje „da nagradimo i proslavimo još jedan uspijeh“ učenika koji su naporno radili da ostvare zacrtane ciljeve i stignu do ovog prestižnog priznanja. Zahvalio je predsjedniku Opštine na bezrezervnoj podršci školi na čijem je čelu, kao i za donaciju maturske večeri i rekvizita za ples maturanata.

„Nadam se da će naša uspješna saradnja sa Opštinom Budva i sa Vama, biti nastavljena i ubuduće, sve u cilju da mladima Budve obezbijedimo što bolje uslove za napredak i sticanje novih vještina kako kroz teoriju, tko i kroz praksu, u skladu sa napretkom novog vremena. Još jednom Vam se u ime kolektiva i svoje lično ime zahvaljujem, a maturantima želim svu sreću“ zaključio je Ivanović.

Direktorica Druge osnovne škole Zorica Stanković zahvalila se za upriličenu čast i istakla da je u trudu i radu mladih naraštajima Budve, baš kao i naših lučonoša, budućnost svega što je vezano za nauku, znanje i društvo.

Predsjednik Opštine Marko Carević istako je da je vrijeme u kojem živimo vrijeme informacija i znanja i poručio učenicima da će upravo oni sjutra praviti vezu između naše sredine i svijeta, između tradicije i budućnosti, između nauke i svakodnevnog života.

„Luča koju nosite je svjetlo koje vas i društvo u kojem ćete nastaviti put nauke čuva od opasnog mraka neznanja i neizvjesnosti.“ dodao je predsjednik Carević.

Predsjednik Opštine poručio je učenicima da će Opština nastaviti da ih podržava na njihovom putu ličnog usavršavanja uvjeren da su oni garant razvoja grada.

„Naša opština nastaviće da vas podržava kroz stipendije najboljim studentima, uvjerena da je investiranje u mlade i pametne ljude najbolja investicija jednog grada. Luča znanja koju nosite danas iz svojih škola i ona koju nosite u sebi siguran su znak da ovaj grad ima svijetlu budućnost.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.