Budva bila najposjećenija tokom praznika, najviše posjetilaca iz regiona

0

U Crnoj Gori trenutno, prema posljednjem presjeku od 4. januara, boravi oko 17.300 gostiju.

To je, kako je kazao savjetnik direktorice Nacionalne turističe organizacije (NTO), Amel Dedeić, u odnosu na prethodnu godinu ostvarenje od 92%, a negdje 38% više u odnosu na 2019. Godinu.

Najveći broj posjeta je, kako je izjavio Dedić u gostovanju na Jutarnjem program RTCG, zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

U hotelima, dodao je on, trenutno boravi, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, negdje oko 4.700 gostiju, a najveći broj turista je iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, tzv. Kosova i, svakako, Njemačke, Turske, Austrije i Rusije.

Dedeić je naglasio da, s obzirom da je bilo nekoliko programa širom našeg primorja, posjeta je bila izuzetno dobra.

„Mi smo poslije novogodišnjih praznika sproveli neku jednokratnu anketu sa lokalnim turističkim organizacijama, da vidimo kako su one zadovoljne posjetom i negdje oko 70% je kazalo da je posjeta bila izuzetno dobra“, istakao je on.

Najveći broj posjeta je, očekivano, zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

„Kada je Budva u pitanju imamo neke procjene od 30. decembra, dakle kad je bio koncert Aleksandre Prijović, negdje je bilo prisutno oko 50 hiljada ljudi. Kad je Tivat u pitanju, dakle 31. i 1. odnosno na koncertima Harisa Džinovića i Aca Pejovića, bilo je prisutno oko 20 hiljada ljudi. Kada je Kotor u pitanju, dakle za tri noći 30. , 31. i 1. procjena je negdje da je bilo oko 80 hiljada ljudi. Dakle to nam sve govori da je posjeta bila dobra i da smo još jednom pokazali da smo, da kažem, negdje u vrhu, barem kada je region u pitanju, kada su novogodišnji dočeci u pitanju“, ispričao je Dedeić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.