Budućnost u drugom poluvremenu slomila zube Vukovima sa Tuškanca

0

Košarkaši Budućnosti su imali velikih problema u prvom poluvremenu, velikih problema u većem dijelu treće deonice, ali su u završnici trećeg kvartala i tokom poslednjeg, uspjeli da slome otpor Cibone (97:76), pa sada imaju skor 5-3, dok su Cibosi na 3-5 u ABA ligi.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Aleksandar Lazić sa 27, Tre Bel Hejns sa 17, Petar Popović sa 15, Alfa Kaba sa 11 poena. Kod Zagrepčana Krešimir Ljubičić je brojao do 16, Borna Kapusta i Aleksandar Aranitović sa po 12 poena.

Budućnost koja je nedavno ispustila pobjedu u petom kolu Evrokupa protiv Pariza, dobro je počela meč protiv Cibone. Povela je sa 7:0, ali je do kraja prve dionice ispustila prednost. Momci iz Zagreba su vodili sa 25:24, a zatim je uslijedio period zaista sjajne igre Cibone u oba smjera, pa je na semaforu pisalo 43:32 za goste.

Vladimir Jovanović je nastojao čestim rotacijama da pronađe petorku koja će uspjeti da zaustavi nalet „Vukova sa Tuškanca”, koja će uspjeti da vrati meč u egal. Na kraju ovog perioda igre, Budućnost je mogla da bude zadovoljna, jer je Cibona imala samo dva poena prednosti (50:48).

U nastavku meča, domaća ekipa je nastojala da slomi otpor Cibosa, ali je Sesarov tim igrao sa mnogo samopouzdanja i energije u oba smjera, pa je meč bio u egalu. Tek u samoj završnici, poslije poena Igora Drobnjaka, trojke Aleksandra Lazića, još jedne trojke Lazića i trojke Drobnjaka, Budućnost je uspjela da stekne prednost od devet poena (71:62).

U tom momentu, psihološka prednost je bila na strani igrača Budućnosti, koji su poslije blijedog izdanja u prvom, došli do željenog nivoa igre u trećem kvartalu. Podgoričani su nastavili u ritmu u kojem su bili u završnici treće dionice, poslije još jedne trojke Lazića, pobjegli su sa 80:64 a zatim mirno priveli meč kraju.

Budućnost je opet prikazala partiju sa dosta oscilacija, a mnogo vremena za odmor nema jer se nastavljaju iskušenja u Evrokupu. Podgoričani će u narednoj rundi gostovati izuzetno kvalitetetnom Hapoelu iz Tel Aviva.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.