Budućnost opet bolja: Bitka za titulu u grotlu “Pionira”

0

Sve se briše, sve se zaboravlja – gledaćemo majstoricu u Beogradu! Crvena zvezda držala je sudbinu u svojim rukama, ali je u samoj završnici pogubila sve konce i ostala bez titule koja je bila praktično na vrhovima prstiju…

Budućnost je u vatrenoj atmosferi dvorane Morača slavila rezultatom 84:80 (20:25, 15:13, 22:20, 27:22) i učinila da se Zvezdino vođstvo od dvije pobede obriše. U ponedeljak – za titulu!

Sve do rezultata 72:70 na tri minuta do kraja Zvezda je imala titulu pred očima i mogućnost da bira kakvu završnicu želi. Umjesto sigurnije opcije, crveno-beli izabrali su težu varijatu, ostali bez ikakvog odgovora na sve hice Norisa Kola i Edvina Džeksona, jer Bili Beron nikako nije mogao sam. Uradio je mnogo toga Zvezdin šuter, pogađao mnogo toga, imao solidnu podršku od Mohameda Fajea, donekle i Ognjena Dobrića, ali mu je na dva poena minusa (72:74) zadrhtala ruka sa distance i to je bio kraj za srpskog šampiona!

Od svojih centara Beron je imao dobru podršku u skoku, ali opet premalo poena da bi Budućnost bila eliminisana, a titula ovjerena.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.