Budućnost i bez Kabe lako izašla na kraj sa Splitom

0

Košarkaši Budućnosti pobijedili su Split na startu ABA lige sa 94:59, a odmah po završetku meča sa timom iz Dalmacije, misli su usmjerili ka derbiju drugog kola, protiv Crvene zvezde, koji je na programu 10. oktobra u Beogradu.

Prevagu na tasu Podgoričana, donijeli su Kameron Rejnlods sa 16, Igor Drobnjak sa 14, Eron Vajt sa 13 i Aleksandar Lazić sa 11 poena. Kod Splita, Šenon Šorter je postigao 19, Nikola Đogo 13, a Dominik Mavra 10 poena.

Budućnost koja nije imala mnogo vremena za pripreme u kompletnom sastavu jer je veliki broj igrača imao obaveza u reprezentaciji, snažno je otvorila meč protiv Splita, pa je poslije četiri minuta igre na semaforu pisalo 11:0. Splićani su nastojali da se vrate u meč, nastojali su da uspostave rezultatsku ravnotežu, uspjeli su u tome, jer je na poluvremenu, Budućnost vodila sa 46:41.

Ne želim da tražim alibi, ali mi smo prije početka sezone imali samo četiri pripremne utakmice. Tokom meča smo izgledali dobro napadački, ali je bilo velikih padova u odbrani. Pred utakmicu smo ostali i bez Alfa Kabe, tačnije on se jutros razbolio. Primio je terapiju i vidjećemo kako će reagovati a istu. Nadam se da će se brzo vratiti u sastav tima. Moramo da ostanemo zajedno, moramo da nastavimo da radimo, jer sam siguran da ćemo izgledati sve bolje i bolje“, naglasio je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović.

Rejlonds je do pauze ubacio 12, Tre Bel Hejns, Aleksa Ilić i Marko Jagodić Kuridža po šest poena za Budućnost. Kod Splićana, Šenon Šorter je imao 14 poena, Nikola Đogo i Dominik Mavra po osam.

U nastavku meča, objektivno kvalitetnija Budućnost je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, stigli su laki poeni iz tranzicije, pod košem, iz otvorenih pozicija za šut, pa su Podgoričani pobjegli na 60:43 u završnici trećeg kvaratala. Splićani su nastojali da se ponovo vrate u meč, ali ništa od toga.

U ovom momentu smo prikazali partiju na očekivanom nivou, s obzirom da treniramo zajedno svega desetak dana. Samim tim, greške koje smo pravili i oscilacije koje smo imali su očekivane. Moram da naglasim da nemam ni jednu zamerku kada su zalaganje i rad u pitanju. Imamo dobru grupu momaka, dobru atmosferu, a rano je za priču o krajnjim dometima. Sada se okrećemo priprema za Crvenu zvezdu. Imamo sedam dana, mnogo će nam značiti svaki dan“, rekao je Jovanović.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.