“Brutalno maltretiranje moje uže porodice lažno pokušali da prezentuju kao javno kriminalno žigosanje”

1

Saopštenje Uprave policije da su moja majka i brat od strica bili upoznati sa svojim pravima prilikom demoliranja naših porodičnih domova, i da nisu imali primjedbi na postupanje policije, predstavlja klasičnu zamjenu teza, i pokušaj da se brutalno maltretiranje moje uže porodice prezentuje kao javno kriminalno žigosanje, saopštio je Milan Knežević, jedan od lidera DF-a.

“Istina je sljedeća, kršeći Naredbu o pretresu, umjesto u 06 h kako to piše u istoj, demoliranje moje porodične kuće otpočelo je oko 5:20 h, tako što su razbili ulazna vrata, s uperenim dugim cijevima u moju majku bez pokazivanja naredbe i prisustva svjedoka. Pretres je toliko bio detaljan da su istraživali i čitulje mog pokojnog oca i strica koje čuvamo kao uspomenu na njih.

Moj rođeni brat od strica, u prisustvu tri ćerke, supruge i majke, ležao je sat vremena na podu dok su u njega bile uperene duge cijevi. Najstarija ćerka koja se sedam godina liječi od tumora, dan prije upada maskiranih krvnika primila je hemoterapiju, a srednjoj maloljetnoj ćerci, dok je još bila u krevetu uperili dugu cijev u čelo, od čega joj je pozlilo.

A strinu, ženu narušenog zdravlja od 71. godinu su odgurnuli u sobu i zatvorili joj vrata. Moje bratanične su na kraju završile u Urgentnom centru za šta postoji i medicinska dokumentacija. A što se tiče potpisanog Zapisnika od strane moje majke i brata od strica, notorna je laž da ih je bilo ko od prisutnih inspektora i desetina maskiranih fantoma pitao da li imaju bilo kakve primjedbe, već su im samo naredili da moraju potpisati zapisnik, da bi ih nakon toga strpali u maricu.

Zato pozivam sudiju Milanku Kaluđerović koja je saslušavala moju majku da prezentuje javnosti zapisnik o saslušanju Ratke Knežević u kojem jasno piše što je izjavila o zločinačkom tretmanu kroz koji je prošla od strane desetina nepoznatih lica za koja sumnjamo da su policajci.

A posebno je kriminalan dio Naredbe o pretresu u kojem se moj rođeni brat Mirko sumnjiči za držanje eksplozivnih naprava i oružja.

Izvršenim pretresom, ne da nisu našli eksplozivne naprave i oružje, već su grubo prekršili Zakon i samu Naredbu odnoseći iz kuće sablju koju sam dobio na poklon od premijera Dagestana o čemu su i mediji izvještavali.

Kakve veze ima sablja sa eksplozivnim napravama i vatrenim oružjem? Uostalom, pošto su nam odnijeli i resiver za video nadzor, pozivam ih da objave crnogorskoj javnosti snimak upada u našu kuću. Na snimku će se najbolje vidjeti brojnost represivne hunte i njihove namjere prema ženi od 69 godina za koju su znali da je sama u kući.

Takođe, brutalna je laž koju su objavili pojedini režimski mediji da je moj rođeni brat Mirko pobjegao za Srbiju. On je u četvrtak, u popodnevnim časovima, na graničnom prelazu Dobrakovo, kao slobodan građanin evidentiran od strane granične policije koja ga je mogla uhapsiti po Naredbi o pretresu i privođenju, a koja je donesena dva dana ranije.

Kao i što je notorna laž da je on organizator i učesnik napada na pripadnike SAJ – a 29. decembra u Zeti, jer postoje na desetine svjedoka koji su bili sa njim u tom trenutku u jednom lokalu, a za šta i sama Uprava policije posjeduje snimke izuzete sa kamera pomenutog objekta. Svakom u Crnoj Gori je jasno da sam isključivo ja meta ovih sramnih napada kojima se pokušavam isprovocirati od strane Mila Đukanovića, ne bi li moja reakcija bila povod za uvođenje vanrednog stanja i zabranu molebana i litija.

Pošto mene navodno štiti poslanički imunitet, moj brat Mirko je na protivzakonitim mjerama tajnog nadzora već nekoliko mjeseci, ne bi li prisluškujući i prateći njega, došli do neke moje “krivično pravne” radnje. Moram ih razočarati, jedini naš “grijeh” je što smo protiv ovog režima, i ako su pomislili da će nas ovim protivzakonitim nasiljem i hapšenjima uplašiti, grdno su se prevarili. A zbog toga nije potrebno da nas prisluškuju i prate, jer mi javno saopštavamo ono što im mislimo, stoji u saopštenju.

1 Comment
 1. ćipur komentariše

  a lijepo pazis familiju e j
  ovi ruse da te branadovee e kako te vucic branio zastidje
  moraces od sad postovat drzavu ili se seli
  nema vise lajanja i zalijecanja
  pokazi da nisi pipun

  2
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.