Brošnjak razotkrila Miomira M Mugošu: “Beskućnik” kome je država dala stan ima milionsku imovinu!

Brošnjak razotkrila Miomira M Mugošu: “Beskućnik” kome je država dala stan ima milionsku imovinu!

Miomir M. Mugoša je tipični predstavnik tzv. Markovićevih “beskućnika”, koji je od DPS potrčka, veoma skromnih kapaciteta iz mjesne zajednice Donja Gorica nepotizmom, korupcijom, protivzakonjem i bespogovornim sluganstvom dosegao do direktora Poreske uprave, saopštila je Branka Bošnjak, poslanica DF-a.

“Karijeru je počeo kao savjetnik svog moćnijeg imenjaka i plemenika gradonačelnika Miomira Mugoše, pa sam se kao odbornica u Glavnom gradu brzo uvjerirala u ove njegove karkteristike i kontinutetu na to upozoravala.

Počeo je sa više nego skromnom platom od 275 evra i godišnjim prihodom 500 evra od košarke: Ženu je takođe uspio da udomi u Glavnom gradu sa platom od 150 evra. Bio je suvlasnik naslijeđene kuće u Donjoj Gorici i vozio auto staro skoro dvadeset godina.

A onda za godinu dvije, kreće njegov uzlet, kada se dokopao mjesta načelnika komunalne policije. Kupuje zemljište u Kolašinu, žena kupuje Tojotu Rav 4, pa ubrzo i zemljište na Žabljaku. Djeca čim su stasala za vožnju, svako malo kupuju nova auta sin od BMW do Mercedesa ML 320 CDl a danas Audija vrijednog oko 50.000 evra a ćerka od citroena do novog KIA Sportaža. Žena staru Tojotu zamijenila novijim modelom. Naravno jedino njemu nije trebalo auto jer koristi službeno. Novostečeni imetak prijavljen u imovinskom kartonu je daleko vredniji od prihoda koja je ova porodica prijavljivala”, navodi ona.

Javna tajna je bila u gradu, da se mlađi Mugoša ugrađuje u razne poslove, da bez procenta se nijedna dozvola za ljetnje bašte nije mogla dobiti.

“Poznato je i da je na tuđa imena imao lokale u gradu. Čak se osilio da ove poslove tajno radi u odnosu na starijeg Mugošu. To ga je umalo koštalo funkcije. Sve se nakon obećanja i moljakanja unutar brastava završilo.

Njegova pohlepa se ogleda u tome da se nikada nije odrekao funkcije predsjednika Mjesne zajednice Donja Gorica, jer mu je to omogućilo da gazduje i prihoduje od sportskih terena u Lješkopolju i čuvene “Di DŽI” arene u kombinacija sa čuvenim Tomom Čelebićem, a koje nigdje ne pominje. Svoje akcije ima i u FK Mladost, sad FK Podgorica koji naprasno prosperira.

Prije nego što je napustio Glavni grad, dobija stan od 76 m2 sa obavezom da radi narednih 5 godina u Glavnom gradu, da bi ga mogao otkupiti pod povoljnim uslovima. Međutim, on već poslije dvije godine napušta Glavni grad i zadržava stan. Kao odbornica sam, štiteći interese građana Podgorice, podnijela krivičnu prijavu u veze ove i sličnih malverzacija, koja nije procesuirana od strane korumpiranih tužilaca.

Markoviću, da li je ovaj lik beskućnik, pa si mu dodijelio 40.000 evra, da bi izgradio i vikend kuću od preko 100 m2, a koji to pokušao da sakrije od javnosti.

Markoviću, da li je to nagrada za njegove “uspješne” poslove u aferama KLAP i Vardar, a u vezi kojih ćuti i drhti, a svima je više nego očigledna njegova “debela” umiješanost i puna odgovornost. Da li je možda to nagrada za ogroman procenat sive ekonomije u odnosu na naplaćeni porez? Jasno je da su u pitanju razni dilovi i privilegovani pojedinci.

Markoviću, opet te pozivam da objaviš kompletan spisak tvojih beskućnika koji sam ti prije više mjeseci tražila i preuzmeš odgovornost podnoseći ostavku. Davno sam digla ruke od državnog tužilaštva, koje bi da je profesionalno promptno reagovalo.

Građani Crne Gore moraju da znaju da je programska odrednica DF-a da svu nezakonito stečenu imovinu državnih funkcionera od 1990. Godine treba nacionalizovati i vratiti državi i građanima, kao i onu za koju nemaju dokaze kako su je stekli, a sve stanove i kredite dobijene na ovakav privilegovan način će morati da plate po tržišnim uslovima, kazala je ona.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *