Brnabić: Zapadne sile su „pomogle“ Vulinu da postane šef BIA-e, nikako da shvate kako Vučić funkcioniše!

9

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postavljanje Vulina na mjesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) zaista zasluženo, ali da misli da su razne zapadne zemlje i zapadne sile mnogo pomogle da on bude postavljen na tu funkciju.

Kako je rekla čini joj se da nisu dobro razumjeli način na koji funkcioniše Aleksandar Vučić, koji na prvom mjestu cijeni nezavisnost i samostalnost u odlučivanju u interesu građana Srbije.

– On je ostavio da Savjet za nacionalnu bezbjednost ne odlučuje o tom pitanju  više od mjesec dana i trpio ogromne pritiske. Uglavnom su zapadne sile govorile da to nikako ne smije da bude Aleksandar Vulin. Aleksandar Vučić funkcioniše na način da kada bilo koja strana država dođe i hoće da kadrira po Srbiji obično se desi da bude suprotno. Kada kažete da ta i ta osoba ne može, upravo toj osobi skoče šanse da upravo bude na tom mjestu za koje su rekli da ne može – rekla je ona.

Premijerka je podsjetila i sve koji kritikuju Aleksandra Vulina i u Srbiji, da je on rame uz rame sa predsjednikom Srbije i uz tadašnjeg direktora BIA Bratslava Gašića, najuspješnije do sada sproveo borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

– Time je zajedno sa predsjednikom Vučićem stavio glavu u torbu. Ali je mafiju pobijedio. I to je nešto što danas ne čujem da priznaju ili da mu pripisuju kao zaslugu, a treba da mu se pripiše kao zasluga. Aleksandar Vučić je kao predsjednik taj rat protiv mafije najavio i započeo ali uz njega veliku ulogu u tome su definitvno imali Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin – rekla je Brnabić.

(Tanjug)

 

9 Comments
 1. E viva komentariše

  A jeste se usrecili sa Volinom, da vam on i Vucic vladaju jos sto godina

  1. Jovo D komentariše

   Srbijom vladaju oni koje građani izaberu na izborima, a ne oni koje bi želeli stranci.

 2. Djordje komentariše

  Kako god zvucalo njeno misljenje po ovom pitanju,cinjenica je jedna da mafija nije pobjedjena.

  1. Milja R komentariše

   Svima je jasno da niko nije jači od države.

 3. Tea komentariše

  Vučić cini najbolje sto je moguce za Srbiju. Da se gradjani osećaju mirno i stabilno.

  1. Milan Š komentariše

   Zbog toga mu građani najviše veruju i daju mu ogromnu podršku.

 4. Nada komentariše

  Rezultati rada i hrabrost da se istraje u borbi pre svega protiv organizovanog kriminala vodeća je odlika vlade i oni koji su zaslužni za to treba da budu podržani i ubuduće.

  1. Rajko Ćuk komentariše

   Srbija je odlučna u borbi protiv organizovanog kriminala i od toga neće odustati dok se to zlo ne iskoreni u Srbiji.

 5. Nešo N komentariše

  Ovo je još jedan dokaz da su prošla vremena kada su stranci odlučivalu ko će na koju funkciju u Srbiji biti postavljen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.