Brnabić: Priština da krene u osnivanje ZSO

0

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je medijima u Parizu da se o novim predlozima za Kosovo ne može govoriti dok se ne primjene već postignuti dogovori, Briselski sporazum i formiranje Zajednica srpskih opština (ZSO), demantujući predsjednika Njemačke Franka-Valtera Štajnmajera o prihvatanju francusko-njemačkog predloga.

Priština mora da krene u osnivanje Zajednice srpskih opština, to je polazna tačka prije svega. Drugo, ukoliko se sporazum nije implementirao i Priština ne ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma, ne znam ko će garantovati bilo koji sporazum, istakla je Brnabić, prenosi RTS.

Najvažnije je, dodala je ona, da radimo na dogovorenom – da Priština konačno krene na osnivanje ZSO i da se Srbi vrate u institucije, da imamo dodatnu stabilnost i prostor da razgovaramo o nekim drugim predlozima i nastavimo dijalog Beograda i Prištine.

Njemački predsjednik je tokom današnje posjete Skoplju naveo da je „srećan jer je njemačko-francuski predlog sada postigao uspjeh i prihvata se“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.